Miami Mayhem: McLaren dominoval s výsledkem 1-2
Oscar Piastri zvítězil, hned za ním se umístil Lando Norris. McLaren předvedl pod žhavým floridským sluncem jeden ze svých nejpůsobivějších výkonů za poslední roky – dvojité umístění na stupních vítězů na Velké ceně Miami. Nebylo to jen vítězství. Byl to statement.
V Miami se bojovalo hned od startovních světel. Norris byl v souboji s Verstappenem zmáčknutý a spadl na šesté místo, zatímco Piastri předjel Antonelliho a zajistil si P2. Od té doby začal obrovský tlak, ale Oscar to vydržel a doručil. Vylákal Verstappena, pečlivě si to načasoval a bez váhání ho obral ho o vedení.
Lando se mezitím o několik pozic za ním vydal na lov. Předjel Russella I Antonelliho a vyrazil za Verstappenem. První předjetí se mu nepovedlo, ale podruhé už to zvládnul čistě a s přehledem a zajistil si P2.
Potom přišla perfektně provedená dvojitá zastávka v boxech pod virtuálním safety carem. Oba vozy týmu papája nasadily tvrdé pneumatiky a vyrazili vstříc vítězství. Piastri první, Norris druhý.

Oscar Piastri:
„JE TO SKVĚLÝ POCIT, TENHLE ZÁVOD JSEM FAKT CHTĚL VYHRÁT! VŮZ BYL DNES NEUVĚŘITELNÝ A BYLY JSME SCHOPNI VYUŽÍT VÝHODU TEMPA. JE TO ZÁSLUHA VŠECH TADY NA TRATI A CELÉHO TÝMU V TOVÁRNĚ, KTERÝ ODVEDL NEUVĚŘITELNÉ MNOŽSTVÍ TVRDÉ PRÁCE, ABYCHOM SE DOSTALI TAM, KDE JSME TEĎ. JAKO VŽDY SI Z TOHOTO VÍKENDU ODNÁŠÍM SPOUSTU POZNATKŮ, ALE JSEM FAKT ŠŤASTNÝ, ŽE ODJÍŽDÍME Z MIAMI NA VRCHOLU.“

Lando Norris
„SKVĚLÝ VÝSLEDEK PRO NÁŠ TÝM A GRATULUJI OSCAROVI, ŘÍDIL DNES OPRAVDU DOBŘE. MAX NA STARTU BOJOVAL A JÁ NA TO FRUSTRUJÍCÍM ZPŮSOBEM DOPLATIL, ALE TAK TO PROSTĚ V ZÁVODĚNÍ BÝVÁ. TÝM ODVÁDĚL CELÝ VÍKEND SKVĚLOU PRÁCI, AUTO BYLO SKVĚLÉ, MĚLI JSME SKVĚLÉ TEMPO A DVOJITÝ PIT STOP BYL MEGA.”

Andrea Stella:
„DNEŠNÍ VÝSLEDEK BYL SKVĚLOU TEČKOU ZA VYNIKAJÍCÍM VÍKENDEM. PRVNÍ A DRUHÉ MÍSTO VČERA VE SPRINTU A DNES V MIAMI GRAND PRIX. TO SE JEŠTĚ ŽÁDNÉMU TÝMU NEPOVEDLO. ZÍSKALI JSME SPOUSTU BODŮ A JSME SI VĚDOMI TOHO, ŽE ZÍTRA JE VÝROČÍ NAŠÍ PRVNÍ VÝHRY TÉTO NOVÉ ÉRY, COŽ BYL DŮLEŽITÝ MILNÍK VE SMĚŘOVÁNÍ A VÝVOJI NAŠEHO TÝMU.”