be_ixf;ym_202108 d_03; ct_100
BEZÁR

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Utolsó frissítés dátuma: 2021. március

A Monster Energy („mi”, „minket”, „miénk”), amelynek részletes adatai megtalálhatók a „Lépjen kapcsolatba velünk” [Belső hivatkozás az adatvédelmi nyilatkozat adott bekezdésére] szakaszban a jelen adatvédelmi nyilatkozat végén („Adatvédelmi nyilatkozat”), törődik az adatvédelmi jellegű kérdésekkel, és szeretné Önt megismertetni azzal, hogy miként gyűjtjük, használjuk fel, tároljuk és közöljük az adatokat. A jelen adatvédelmi nyilatkozat leírja az általunk gyűjtött személyes adatokkal kapcsolatos gyakorlatainkat, amelyeket a következő lehetőségeken keresztül gyűjtünk: az általunk üzemeltetett weboldalakon keresztül, ahonnan Önnek hozzáférése van a jelen adatvédelmi nyilatkozathoz (a „Weboldalak”), az általunk rendelkezésre bocsátott szoftveralkalmazásokon, számítógépeken és mobileszközökön vagy azokon keresztül történő felhasználásra (az „Alkalmazások”), az általunk ellenőrzött közösségi média oldalakon keresztül, ahonnan Ön hozzáfér a jelen adatvédelmi nyilatkozathoz (együttesen a „Közösségi média oldalaink”), valamint HTML formátumú e-mail üzeneteken keresztül, amelyeket Önnek küldünk, és amelyek a jelen adatvédelmi nyilatkozatra mutató hivatkozást tartalmaznak, illetve az offline gyűjtött információkon, például olyan űrlapokon keresztül, , mint amelyeket nyereményjátékokra vagy versenyekre való feliratkozása esetén kell kitöltenie (együttesen, beleértve a weboldalakat, az alkalmazásokat és a közösségi média oldalainkat: a „Szolgáltatások”).

Kérjük, hogy a kaliforniai lakosok olvassák el a „Kaliforniai adatvédelmi nyilatkozatunkat” [Belső hivatkozás a kaliforniai nyilatkozatot tartalmazó bekezdésre] az Ön Személyes adatainak általunk történő gyűjtésére, valamint az ezek használatára és megosztására vonatkozó további információkért.

Személyes adatok

Az általunk gyűjtött Személyes adatok

„Személyes adat” minden olyan információ, amely Önre mint magánszemélyre vonatkozik, ideértve mind az Ön által megadott személyes adatokat, mind pedig az automatikusan gyűjtött személyes adatokat.

„Megadott személyes adatok” azon személyes adatok, amelyeket Ön megad nekünk, vagy hozzáférhetővé tesz számunkra, ideértve a következőket:

· Név

· Nem

· Postacím (ideértve a számlázási és szállítási címeket)

· Telefonszám

· E-mail cím

· Születési dátum

· Hitel- és betéti kártya száma

· Profilkép

· Közösségi média fiók azonosítója

· Felhasználónév és jelszó

· Demográfiai adatok

„Automatikusan gyűjtött személyes adatok” minden olyan személyes adat, amelyet harmadik fél rendszereink automatikusan gyűjtenek, úgymint:

· Eszközadatok

· Alkalmazáshasználati adatok

· Sütik, pixelcímkék és más technológiák révén gyűjtött adatok

Felhívjuk figyelmét, hogy a Szolgáltatásokon keresztül teljesített kifizetések feldolgozásához igénybe vehetjük harmadik fél fizetési szolgáltatását is. Ha fizetni szeretne a Szolgáltatásokon keresztül, akkor személyes adatait nem mi fogjuk gyűjteni, hanem az ilyen harmadik fél, amelyre a harmadik fél adatvédelmi nyilatkozata vonatkozik, nem pedig a jelen adatvédelmi nyilatkozat. Nincs ellenőrzési jogunk és nem vagyunk felelősek személyes adatainak harmadik felek általi gyűjtéséért, felhasználásáért, tárolásáért, továbbításáért vagy közléséért.

Ha a Szolgáltatásokkal kapcsolatosan más személyekre vonatkozó személyes adatokat küld nekünk vagy szolgáltatóinknak, Ön kijelenti, hogy rendelkezik erre felhatalmazással és megfelelő hozzájárulással, illetve lehetővé teszi számunkra ezen adatok felhasználását a jelen adatvédelmi nyilatkozat szerint.

Hogyan gyűjtjük a megadott személyes adatokat?

Vállalatunk és szolgáltatóink különböző módon gyűjtik a megadott személyes adatokat, többek között:

A Szolgáltatásokon keresztül : Személyes adatokat gyűjtünk a Szolgáltatásokon keresztül, pl. amikor feliratkozik egy hírlevélre, fiókot hoz létre vagy éppen vásárol.

Offline : Az Ön által megadott személyes adatokat offline módban is gyűjtjük, például amikor ellátogat egy, a termékeinket értékesítő üzletbe, részt vesz egy szakkiállításon, részt vesz egy általunk szponzorált eseményen, telefonon keresztül ad le megrendelést vagy kapcsolatba lép az ügyfélszolgálattal.

Más forrásokból : Az Ön által megadott személyes adatokat más forrásokból, például nyilvános adatbázisokból is megszerezhetjük; közös marketing partnerektől; közösségi média platformokról; olyan személyektől, akik az Ön barátai vagy más módon kapcsolatba lépett velük közösségi média platformokon, valamint más harmadik felektől. Ha például úgy dönt, hogy összekapcsolja a közösségi média fiókját a Szolgáltatások fiókkal, akkor megosztja velünk a közösségi média fiókjában található bizonyos személyes adatait, amelyek lehetnek többek között a saját profilja vagy barátainak profilja részét képező személyes adatok is.

Hogyan gyűjtjük az automatikusan gyűjtött személyes adatokat?

Vállalatunk és szolgáltatóink automatikusan gyűjtött személyes adatok gyűjtését is végezheti, különféle módon, többek között:

A böngészőjén vagy az eszközén keresztül : A legtöbb böngésző gyűjt bizonyos információkat vagy azokat automatikusan gyűjtik az eszközén keresztül, ilyenek például a Media Access Control (MAC) címe, a számítógép típusa (Windows vagy Macintosh), a képernyő felbontása, az operációs rendszer neve és verziója, az eszköz gyártója és modellje, az eszköz teljesítmény-mérőszintje és képessége, telepített bővítmények, egérkattintások vagy kurzorpozíció, oldalgörgetési pozíció, a szolgáltatásokra fordított idő, látogatott oldalak, hivatkozási oldalak és keresőmotorból származó kulcsszavak, nyelv, internetes böngésző típusa és verziója, az Ön által használt Szolgáltatások neve és verziója (mint például az alkalmazás), valamint egyéb névtelen forgalmi adatok. Ezeket az információkat arra használjuk, hogy biztosítsuk a Szolgáltatások megfelelő működését, és személyre szabjuk a Szolgáltatások használata során szerzett tapasztalatait. Például ezeket az információkat, az IP-címmel együtt, felhasználhatjuk és összekapcsolhatjuk egy egyedi azonosító létrehozásához, amely észszerű bizonyossággal azonosítja az Ön böngészőjét vagy eszközét. Ez az egyedi azonosító lehetővé teszi számunkra, hogy nyomon kövessük a Szolgáltatásainkon végzett tevékenységét, és olyan tartalmat jelenítsünk meg, amelyről úgy gondoljuk, hogy e tevékenység alapján érdekelheti Önt.

Az alkalmazás használata által : Ha letölti és használja az alkalmazást, vállalatunk és szolgáltatóink nyomon követik és gyűjtik az alkalmazáshasználati adatokat, például azon dátumot és időpontot, amikor az Ön készülékén található alkalmazás hozzáfér szervereinkhez, és azt, hogy milyen információkat és fájlokat töltött fel az alkalmazásba.

Sütik használata által : A sütik olyan információ egységek, amelyeket közvetlenül az Ön által használt számítógépen tárolunk. A sütik lehetővé teszik számunkra, hogy olyan információkat gyűjtsünk, mint például a böngésző típusa, a Szolgáltatásokra fordított idő, a látogatott oldalak, a nyelvi beállítások és egyéb anonim forgalmi adatok. Vállalatunk és szolgáltatóink biztonsági okokból használják az információkat, hogy megkönnyítsük a navigálást, hatékonyabban jelenítsük meg az információkat és személyre szabjuk a Szolgáltatások használata során szerzett tapasztalatait, valamint online nyomon követési célokból. Fel tudjuk ismerni számítógépét, azzal a céllal, hogy elősegítsük a Szolgáltatások Ön általi használatát. Ugyanakkor statisztikai információkat is gyűjtünk a Szolgáltatások használatáról annak érdekében, hogy folyamatosan javítsuk a kivitelt és a funkcionalitást, hogy megértsük a Szolgáltatások használatának módját és segítséget kapjunk a Szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdések megoldásában.

Ha nem szeretné, hogy információkat gyűjtésünk a sütikkel, a legtöbb böngészőben létezik egy egyszerű eljárás, amely lehetővé teszi a sütik automatikus visszautasítását, vagy választási lehetőséget kap arra, hogy elutasítsa vagy elfogadja egy adott süti (vagy sütik) számítógépére történő átvitelét egy adott weboldalról. Erről további tájékoztatást találhat a következő oldalon: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html . Ha azonban nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor némi kellemetlenség léphet fel a Szolgáltatások használata során. Például, előfordulhat, hogy nem tudjuk felismerni számítógépét, és minden alkalommal be kell jelentkeznie, amikor meglátogatja a vonatkozó Szolgáltatásokat.

A sütik és más technológiák használatának részleteire vonatkozóan kérjük, olvassa el a Süti szabályzatunkat [Hiperlink a Süti szabályzathoz].

Pixelcímkék és egyéb hasonló technológiák használata által: A pixelcímkék (más néven webjelzők és átlátszó GIF-ek) bizonyos Szolgáltatásokkal kapcsolatban használhatók, többek között a Szolgáltatás felhasználói (ideértve az e-mail címzetteket) tevékenységeinek nyomon követésére, marketing kampányaink sikerének mérésére és a Szolgáltatások használatára, illetve a válaszadási arányokra vonatkozó statisztikák összeállítására.

IP-cím : Az Ön „IP-címe” egy olyan szám, amelyet az internetszolgáltatója (ISP) automatikusan hozzárendel az Ön által használt számítógéphez. Az IP-cím azonosítható, és amikor a felhasználó hozzáfér a Szolgáltatásokhoz, automatikusan naplózhatjuk szervernapló-fájljainkban a látogatás időpontjával és a látogatott oldallal (oldalakkal) együtt. Az IP-címek gyűjtése általános gyakorlat, amelyet sok weboldal, alkalmazás és egyéb szolgáltatás automatikusan végez. Az IP-címeket olyan célokra használjuk, mint például a Szolgáltatások felhasználási szintjének kiszámítása, a szerverproblémák diagnosztizálása és a Szolgáltatások adminisztrálása.

Fizikai helyszín: Az eszközének fizikai helyszínét a következők segítségével gyűjthetjük: IP-cím, műhold, mobiltelefon-torony vagy WiFi jelek. Az eszköz fizikai helyszínét felhasználhatjuk személyre szabott helyalapú szolgáltatások és tartalom biztosítására. Bizonyos esetekben engedélyezheti vagy megtagadhatja eszközének helyszínhasználatát, de ha úgy dönt, hogy megtagadja az ilyen felhasználást, akkor előfordulhat, hogy nem tudjuk Önnek biztosítani a vonatkozó személyre szabott szolgáltatásokat és tartalmat.

Hogyan használjuk a személyes adatokat?

A személyes adatokat az alábbiakban felsorolt okokból használjuk:

· Szolgáltatások nyújtása, szerződés teljesítése vagy a szerződéshez kapcsolódó lépések megtétele. Ebbe beletartozik:

· Például a vásárlás vagy a visszaváltás befejezése és teljesítése, a kifizetések feldolgozása, a megrendelés kézbesítése, a vásárlásra vagy a visszaváltásra vonatkozó kapcsolattartás, valamint az Ön és vállalatunk között létrejött szerződés végrehajtásához kapcsolódó ügyfélszolgálat biztosítása.

· Szükséges az üzletvitelhez és jogos érdekeink érvényesítéséhez, különösen:

· Az Ön kéréseinek megválaszolása és kérelmeinek teljesítése céljából, például az Ön részére nem marketing jellegű kommunikáció, például hírlevelek küldése.

· Weboldalaink és online Szolgáltatásaink felhasználásának nyomon követése, valamint az Ön adatainak felhasználása a termékeink, Szolgáltatásaink és weboldalaink online és offline megfigyelésének, fejlesztésének és védelmének elősegítése érdekében.

· Adminisztratív információ küldése az Ön részére, például a Szolgáltatásokra és feltételeink, illetve szabályzataink változásaira vonatkozó tájékoztatás.

· Az Ön számára releváns információk nyújtása és az Ön Szolgáltatásokkal kapcsolatos tapasztalatainak testreszabása egyedi tartalom, termékek és ajánlatok bemutatásával. Például a személyes adatai, a közösségi médiafiókjának profilja és tevékenysége, a demográfiai adatainak, a fizikai helyszínének és a Szolgáltatásaink tevékenységei alapján olyan tartalmat jeleníthetünk meg, vagy olyan e-maileket küldhetünk Önnek az adott területen zajló eseményekről, promóciókról vagy új termékekről, amelyek véleményünk szerint érdekelhetik Önt.

· Hogy lehetővé tegyük a nyereményjátékokon, versenyeken és hasonló promóciókban való részvételét, valamint az ilyen nyereményjátékok, versenyek és promóciók kezelése érdekében. Ezen tevékenységek némelyikére kiegészítő szabályok vonatkoznak, amelyek további információkat tartalmazhatnak az Ön személyes adatainak felhasználásáról és közléséről, ezért javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el ezeket a kiegészítő szabályokat.

· Üzleti céllal, például adatelemzés, ellenőrzések, csalások megfigyelése és megelőzése, új termékek kifejlesztése, szolgáltatásaink javítása, fejlesztése vagy módosítása, a felhasználási trendek azonosítása, promóciós kampányaink hatékonyságának meghatározása, illetve üzleti tevékenységeink működtetése és bővítése céljából.

· A jogszabályokban előírt célokra:

· A jogi kötelezettségeknek megfelelően (a) az alkalmazandó jogszabályok betartása, ideértve a lakóhelyén kívüli jogszabályokat is; (b) a jogi eljárás betartása; (c) az állami és kormányzati hatóságok megkereséseinek megválaszolása, ideértve a lakóhelyén kívüli állami és kormányzati hatóságokat is; (d) feltételeink érvényesítése; (e) vállalatunk vagy bármely leányvállalatunk működésének védelme; (f) vállalatunk, leányvállalataink, az Ön vagy mások jogainak, magánéletének, biztonságának vagy tulajdonának védelme; és (g) a rendelkezésre álló jogorvoslati lehetőségek igénybevételének vagy a minket érő lehetséges károk korlátozásának lehetővé tétele.

· Az Ön választása és hozzájárulása alapján (ahol alkalmazható):

· Direkt marketing jellegű információkat küldünk Önnek releváns termékeinkre és szolgáltatásainkra, illetve az általunk és leányvállalataink által nyújtott egyéb termékekre és szolgáltatásokra vonatkozóan;

· Sütiket helyezünk el és hasonló technológiákat alkalmazunk a jelen adatvédelmi nyilatkozatban található „Egyéb információk” című szakaszban [Belső hivatkozás az adatvédelmi nyilatkozat bekezdéséhez] leírtak szerint;

· Egyéb esetekben, amikor a hozzájárulását kérjük, az adatokat az adott időben ismertetett célokra használjuk fel.

Hogyan közölhetjük a személyes adatokat?

Személyes adatait a következők számára tehetjük közzé:

· Leányvállalataink [hiperlink] számára a jelen adatvédelmi nyilatkozatban leírt célok teljesítése érdekében. A Japánból származó személyes adatok esetében, a Monster Energy Company felelős a közösen felhasznált személyes adatok kezeléséért.

· Azon szolgáltatóink számára, akik weboldal-tárolást, adatelemzést, fizetés-feldolgozást, megrendelések teljesítését, információs technológiát és kapcsolódó infrastruktúra-szolgáltatást, ügyfélszolgálatot, e-mail kézbesítést, hitelkártya-feldolgozási és könyvvizsgálati szolgáltatásokat, illetve egyéb hasonló szolgáltatásokat nyújtanak.

· Harmadik felek számára, hogy marketingkommunikációs jellegű üzeneteket tudjanak küldeni Önnek, amennyiben hozzájárult az ilyen típusú megosztáshoz.

· A nyereményjátékok, versenyek és hasonló promóciók harmadik fél támogatói vagy társtámogatói számára, amennyiben hozzájárult az ilyen típusú megosztáshoz és a személyes adatainak ilyen célokra történő felhasználásához.

· Ön által az üzenőfalakon, a csevegőn, a profiloldalakon, a blogokon és egyéb olyan szolgáltatásokon keresztül, amelyeken információkat és anyagokat jeleníthet meg (korlátozás nélkül ideértve a közösségi média oldalakat). Felhívjuk figyelmét, hogy a fent említett szolgáltatásokon keresztül közzétett vagy nyilvánosságra hozott információk nyilvános információkká válnak, és hozzáférhetőek lehetnek a Szolgáltatások felhasználói és a nyilvánosság számára. Javasoljuk, hogy legyen nagyon óvatos, amikor úgy dönt, hogy személyes adatait vagy bármilyen más információt közzétesz a Szolgáltatásokon keresztül.

· A közösségi média fiókjához társított barátai, a Szolgáltatások további felhasználói és a közösségi média fiókjának szolgáltatója számára a közösségi média felületein történő megosztási tevékenységeivel kapcsolatban, például ha összekapcsolja a közösségi média fiókját a Szolgáltatások fiókjával, vagy bejelentkezik a Szolgáltatások fiókba a közösségi média fiókjából. A Szolgáltatások és a közösségi média fiókjának összekapcsolásával engedélyt ad számunkra arra, hogy megosszuk az információkat a közösségi média fiókjának szolgáltatójával, és Ön elfogadja, hogy az általunk megosztott információk felhasználására a közösségi média weboldalának adatvédelmi nyilatkozata vonatkozik.

· Harmadik fél számára vállalkozásunk, eszközeink vagy részvényeink egészének vagy egy részének bármilyen átszervezése, egyesítése, eladása, közös vállalkozásba bevonása, átruházása, átengedése vagy bármilyen más átszervezése esetén (ideértve bármilyen csőd- vagy hasonló eljárást).

· Szükség esetén vagy ahol alkalmazható: (a) az alkalmazandó jogszabályok betartása, ideértve a lakóhelyén kívüli jogszabályokat is; (b) a jogi eljárás betartása; (c) az állami és kormányzati hatóságok megkereséseinek megválaszolása, ideértve a lakóhelyén kívüli állami és kormányzati hatóságokat is; (d) feltételeink érvényesítése; (e) vállalatunk vagy bármely leányvállalatunk működésének védelme; (f) vállalatunk, leányvállalataink, az Ön vagy mások jogainak, magánéletének, biztonságának vagy tulajdonának védelme; és (g) a rendelkezésre álló jogorvoslati lehetőségek igénybevételének vagy a minket érő lehetséges károk korlátozásának lehetővé tétele.

EGYÉB információk

Egyéb információk, amelyeket gyűjthetünk

„Egyéb információk” olyan információk, amelyeket úgy gyűjtöttek vagy módosítottak, hogy azok nem azonosíthatják Önt mint magánszemélyt és nem kapcsolhatók Önhöz, úgymint:

· Személyazonosításra alkalmatlan információk

· Összesített információk

Az összesített személyes adatok nem azonosítják személyesen Önt vagy a Szolgáltatások bármely más felhasználóját (például összesíthetjük a személyes adatokat azon felhasználóink százalékarányának kiszámításához, akik egy adott telefonos körzetszámmal rendelkeznek).

Hogyan használhatjuk és közölhetjük az egyéb információkat?

Egyéb információkat bármilyen célra felhasználhatunk és azokat közölhetjük, kivéve, ha az alkalmazandó jogszabályok másként rendelkeznek.

Bizonyos esetekben összekapcsolhatjuk az egyéb információkat a személyes adatokkal (például összekapcsolhatjuk a nevét azonosítatlan adatokkal). Ha bármilyen egyéb információt személyes adatokkal kapcsolunk össze, akkor az összekapcsolt információkat mindaddig személyes adatként kezeljük, amíg azok össze vannak kapcsolva.

HARMADIK FÉL SZOLGÁLTATÁSOK

A jelen adatvédelmi nyilatkozatnak nem tárgya harmadik fél adatvédelme, információi vagy egyéb gyakorlatai, és ezekért nem vállalunk felelősséget sem, ideértve bármely olyan weboldalt vagy szolgáltatást üzemeltető harmadik felet, amelyre a Szolgáltatások hivatkoznak (ideértve a Szolgáltatásainkban található olyan videókra utaló hivatkozásokat, amelyeket olyan harmadik felek tárolnak, mint például a YouTube vagy a Vimeo). Egy hivatkozás Szolgáltatásokba történő beillesztése nem jelenti azt, hogy a hivatkozott weboldalt vagy szolgáltatást vállalkozásunk vagy leányvállalataink jóváhagytuk.

Felhívjuk figyelmét, hogy nem vállalunk felelősséget más szervezetek, úgymint a Facebook, az Apple, a Google, a Microsoft, a Yahoo!, a Twitter, a Pinterest, a Tumblr vagy más alkalmazásfejlesztő, alkalmazás szolgáltató, közösségi média platform szolgáltató, operációs rendszer szolgáltató, vezeték nélküli szolgáltatásnyújtó vagy eszközgyártó (ideértve az adatbiztonsági gyakorlatokat) által történő adatgyűjtésért, adathasználatért és közzétételért, ideértve minden olyan személyes adatot, amelyet Ön az alkalmazásokon vagy a közösségi média oldalainkon keresztül vagy azokkal kapcsolatban tesz közzé más szervezetek számára.

BIZTONSÁG

Arra törekszünk, hogy a szervezetünkön belül észszerű szervezési, technikai és adminisztratív intézkedéseket alkalmazzunk a személyes adatok védelmére. Sajnos egyetlen adatátviteli vagy tároló rendszer sem garantálhat 100%-os biztonságot. Ha oka van azt hinni, hogy a velünk való kapcsolata már nem biztonságos, kérjük, azonnal értesítsen minket erről a problémáról úgy, hogy felveszi velünk a kapcsolatot a jelen adatvédelmi nyilatkozatban található „Lépjen kapcsolatba velünk” szakaszban [Belső hivatkozás az adatvédelmi nyilatkozat bekezdésére] megadottak szerint.

VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGEK ÉS JOGOK

Ha az Európai Unió vagy az Egyesült Királyság jogszabályai alapján alkalmazható, Ön jogosult lehet arra, hogy tiltakozzon egyes általunk végzett adatkezelés ellen. Az alábbiakban további információkat találhat a jogait és azok gyakorlását illetően.

Az Ön személyes adatainak általunk történő felhasználására és közzétételére vonatkozó döntései

Számos választási lehetőséget kínálunk Önnek a személyes adatai általunk történő marketing célú használatára és közzétételére vonatkozóan, törvényes jogaival összhangban. Az általunk nyújtott egyéb lehetőségeken kívül az alábbiakról is leiratkozhat:

· Általunk küldött elektronikus kommunikáció fogadása: Ha többé nem akarja, hogy folyamatosan marketinggel kapcsolatos e-maileket kapjon tőlünk, leiratkozhat ezen marketinggel kapcsolatos e-mailek fogadásáról, ha e-mailt küld nekünk a következő e-mail címre: [email protected]

· Milyen esetben osztjuk meg személyes adatait leányvállalatainkkal direkt marketing céljaik érdekében: Amennyiben azt szeretné, hogy személyes adatait ne osszuk meg folyamatosan leányvállalatainkkal közvetlen marketing célokból, akkor leiratkozhat ezen megosztási opcióról, ha e-mailt küld nekünk a következő címre : [email protected]

· Kérelmét (kérelmeit) az észszerűség keretei között a lehető leghamarabb megvizsgáljuk. Felhívjuk figyelmét arra is, hogy amennyiben leiratkozik az általunk küldött marketinggel kapcsolatos e-mailek fogadásáról, továbbra is küldhetünk Önnek fontos adminisztratív üzeneteket, és nem iratkozhat le az adminisztratív üzenetek fogadásáról.

Az Ön kaliforniai adatvédelmi jogai

A kaliforniai lakosok az egyes törvényes jogokra vonatkozó további információkat a „Kaliforniai adatvédelmi nyilatkozatban” [Belső hivatkozás a Kaliforniai nyilatkozat bekezdéséhez] találnak.

Az Ön nevadai adatvédelmi jogai

A nevadai jogszabályok lehetővé teszik a nevadai fogyasztónak minősülő felhasználóink számára, hogy kérhessék a személyes adataik értékesítésének mellőzését (az alkalmazandó nevadai jogszabályok szerinti meghatározás alapján), még akkor is, ha személyes adataikat jelenleg nem értékesítik. A kérelmeket a [email protected] címre kell elküldeni.

Hogyan érheti el, módosíthatja vagy törölheti személyes adatait?

Ha szeretné felülvizsgálni, kijavítani, frissíteni, letiltani, korlátozni vagy törölni a személyes adatait, tiltakozik az önre vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, vagy ha elektronikus másolatot szeretne kérni a személyes adatairól egy másik vállalatnak történő továbbítás céljából (amennyiben az adathordozhatósághoz való jogot az alkalmazandó jogszabályok biztosítják Önnek), e-mailt küldhet nekünk a következő címre: [email protected], vagy írjon nekünk a jelen adatvédelmi nyilatkozat végén található „Lépjen kapcsolatba velünk” [Belső hivatkozás az adatvédelmi nyilatkozat bekezdéséhez]szakaszban megadott címre. Kérelmére az alkalmazandó jogszabályokkal összhangban válaszolunk.

Ezek a jogok korlátozottak lehetnek, például abban az esetben, ha a kérelmének teljesítése más személy személyes adatainak közléséhez vezethet, vagy ha arra kér minket, hogy töröljünk olyan információkat, amelyeket a jogszabályok értelmében meg kell őriznünk, vagy amelyek megőrzéséhez kötelező jogos érdekeink fűződnek.

Ha megoldatlan aggályai vannak, akkor Ön jogosult arra, hogy panaszával a lakóhelye, munkahelye vagy a jogsértés feltételezett helye szerinti adatvédelmi hatósághoz forduljon.

Valahányszor az Ön hozzájárulására támaszkodunk, Ön ezt a hozzájárulást bármikor visszavonhatja, bár más jogalapok is rendelkezésünkre állnak, hogy adatait a fentiekben meghatározottak szerinti egyéb célokból kezeljük.

MEGŐRZÉSI IDŐTARTAM

Személyes adatait a jelen adatvédelmi nyilatkozatban meghatározott célok teljesítéséhez szükséges ideig és a jogszabályok által előírt vagy megengedett időtartamig őrizzük meg, illetve mindaddig, amíg az szükséges lehet a jogi igények érvényesítése vagy védelme érdekében. Például, ha szerződést köt velünk, akkor a személyes adatait a szerződés ideje alatt és azt követően addig őrizzük meg, amíg az szükséges a jogi igények érvényesítése vagy védelme érdekében.

A SZOLGÁLTATÁSOK KISKORÚAK ÁLTAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA

A Szolgáltatások célközönsége nem a tizenhat (16) évesnél fiatalabb személyek, és kérjük, hogy ezek a személyek ne adjanak meg személyes adatokat a Szolgáltatásokon keresztül.

HATÁROKON ÁTNYÚLÓ ADATTOVÁBBÍTÁS

A Szolgáltatásokat az Egyesült Államokból irányítjuk és üzemeltetjük, és személyes adatait az Európai Gazdasági Térségen és az Egyesült Királyságon kívülre továbbítjuk. A személyes adatok ilyen nemzetközi továbbítása vagy azért lehetséges, mert létezik egy az Európai Bizottság által kiadott megfelelőségi határozat, vagy azért, mert megfelelő óvintézkedéseket vezettünk be, vagy azért, mert az alkalmazandó jogszabályok egyébként lehetővé teszik számunkra, illetve megkövetelik tőlünk, hogy személyes adatait az Európai Gazdasági Térségen és az Egyesült Királyságon kívülre továbbítsuk. Ha a jelen adatvédelmi nyilatkozatban megtalálható bármely kapcsolatfelvételi lehetőség segítségével megkeres minket, akkor további információkat igényelhet tőlünk erre vonatkozóan, illetve kérheti, hogy rendelkezésére bocsássuk a megfelelő óvintézkedés egy másolatát.

ÉRZÉKENY ADATOK

Arra kérjük, hogy ne küldjön nekünk és ne tegyen közzé semmilyen érzékeny személyes adatot (pl. faji vagy etnikai származással, politikai véleményekkel, vallásos vagy más meggyőződéssel, egészséggel, bűnügyi háttérrel, szakszervezeti tagsággal, szexuális élettel vagy szexuális irányultsággal kapcsolatos információkat) a Szolgáltatásokon keresztül vagy egyéb módon.

AZ ADATVÉDELMI NYILATKOZAT FRISSÍTÉSEI

A jelen adatvédelmi nyilatkozatot bármikor módosíthatjuk. Amennyiben szeretné megtudni, hogy a jelen adatvédelmi nyilatkozatot mikor frissítettük legutóbb, tekintse meg az „Utolsó frissítés” jelmagyarázatot a jelen adatvédelmi nyilatkozat elején. A jelen adatvédelmi nyilatkozat bármilyen módosítása akkor lép hatályba, amikor a Szolgáltatásokon közzétesszük az adatvédelmi nyilatkozat felülvizsgált verzióját. A Szolgáltatások ezen módosításokat követő használata azt jelenti, hogy Ön elfogadja a felülvizsgált adatvédelmi nyilatkozatot.

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK

Személyes adatainak adatkezelője a Monster Energy Company, Európán belüli kapcsolattartója pedig a Monster Energy Europe Limited. Az alábbiakban megtalálja elérhetőségeinket:

Adatkezelő:
Monster Energy Company
Címzett: Adatvédelem
Jogi osztály
1 Monster Way
Corona, CA 92879, USA

Európai kapcsolattartó:
Monster Energy Europe Limited
Címzett: Adatvédelem
Jogi osztály
50 Bristol Road
Greenford UB6 8UP, Egyesült Királyság

Ugyanakkor e-mailen is felveheti velünk a kapcsolatot a következő címen: [email protected]

Felhívjuk figyelmét, hogy az e-mailen keresztül történő kommunikáció nem mindig biztonságos, ezért kérjük, ne adjon meg hitelkártya-adatokat vagy érzékeny adatokat a nekünk küldött e-mailjeiben.

CALIFORNIA PRIVACY NOTICE

This California Privacy Notice ("California Notice") supplements the Monster Energy ("we", "us", "our") Privacy Notice [Internal hyperlink to Privacy Notice section] and applies solely to visitors, users, and others who reside in the State of California ("consumers" or "you"). We adopted this California Notice to comply with California privacy laws, including the California Consumer Privacy Act ("CCPA"). Any terms defined in the CCPA and not defined here have the same meaning when used in this California Notice.

Notice of Collection and Use of Personal Information

Categories of Personal Information

Within the last twelve (12) months, we have collected the following categories of Personal Information:

Identifiers, such as real name, alias, postal address, unique personal identifier, online identifier, internet protocol address, email address, account name, or other similar identifiers.

Personal information categories listed in the California Customer Records statute (Cal. Civ. Code 1798.80(e)), such as name, postal address, phone number, and credit or debit card number.

Characteristics of protected classifications under California or federal law, such as gender.

Commercial information, including records of personal property, products or services purchased, obtained, or considered, or other purchasing or consuming histories or tendencies.

Internet or other electronic network activity information, including, but not limited to, browsing history, search history, and information regarding a consumer’s interaction with an internet website, application, or advertisement.

Geolocation data.

Audio, electronic, visual, thermal, olfactory, or similar information, such as profile picture or CCTV images.

We will not collect additional categories of Personal Information other than those categories listed above. If we intend to collect additional categories of Personal Information, we will provide you with a new notice at or before the time of collection.

Use of Personal Information

We may use Personal Information for the business and commercial purposes below:

· To provide the Services, to fulfil or perform under a contract, to fulfil or communicate relating to your purchase or redemption, provide customer service, or take steps linked to a contract

· To respond to your inquiries and fulfill your requests, such as to send you non-marketing communications such as newsletters.

· To monitor use of our websites and online Services, and using your information to help us monitor, improve and protect our products, the Services and websites, both online and offline.

· To send administrative information to you, for example, information regarding the Services and changes to our terms, conditions, and policies.

· To send you direct marketing in relation to our relevant products and Services, or other products and services provided by us and our affiliates.

· To offer you information that is relevant to you and to personalize your experience on the Services by presenting content, products and offers tailored to you. For example, we may display content or send you messages about events in your area, promotions, or new products that we believe may interest you based on your Personal Information, social media account profile and activity, demographic information, physical location, and activity on our Services.

· To allow you to participate in sweepstakes, contests and similar promotions and managing such sweepstakes, contests and promotions. Some of these activities have additional rules, which can contain additional information about how we use and disclose your Personal Information, so we suggest that you read those additional rules carefully.

· For our business purposes, such as data analysis, audits, fraud monitoring and prevention, developing new products, enhancing, improving or modifying our Services, identifying usage trends, determining the effectiveness of our promotional campaigns and operating and expanding our business activities.

· As required by law, including, in compliance with legal obligations (a) under applicable law, including laws outside your country of residence; (b) to comply with legal process; (c) to respond to requests from public and government authorities including public and government authorities outside your country of residence; (d) to enforce our terms and conditions; (e) to protect our operations or those of any of our affiliates; (f) to protect our rights, privacy, safety or property, and/or that of our affiliates, you or others; and (g) to allow us to pursue available remedies or limit the damages that we may sustain.

We will not use the Personal Information we collected for material different, unrelated, or incompatible purposes without providing you with notice.

Sources of Personal Information

We collect Personal Information as described in the Privacy Notice [Internal hyperlink to Privacy Notice section]. Broadly, the collection of Personal Information is from the following sources:

· From You : We can receive your Personal Information through the Services, e.g. when you sign up for a newsletter, create an account or make a purchase; offline, such as when you visit a store selling our products, attend a trade show, attend an event we sponsor, place an order over the phone or contact customer service; or when you provide information through the App.

· From Affiliates : We can receive your Personal Information from our affiliates, such as when you participate in sweepstakes, contests and similar promotions.

· From Service Providers : We can receive your Personal Information from our service providers who provide website hosting, data analysis, payment processing, order fulfillment, information technology and related infrastructure provision, customer service, email delivery, credit card processing and auditing services, and other similar services.

· From Operating Systems and Platforms : Certain information is collected by most browsers or automatically through your device.

· From Third Parties: We and our technology providers automatically collect certain information through the use of cookies, pixels, and tracking technologies, such as browser type, time spent on the Services, pages visited, language preferences, actions you take using the Services, measures of marketing campaigns (such as usage and response rates), and other traffic data.

We also receive your Personal Information from other sources, such as public databases; joint marketing partners; social media platforms; from people with whom you are friends or otherwise connected on social media platforms, as well as from other third parties. For example, if you elect to connect your social media account to your Services account, certain Personal Information from your social media account will be shared with us, which can include Personal Information that is part of your profile or your friends’ profiles.

For more information about the sources of Personal Information, please see the sections captioned “How We Collect Provided Personal Information” [insert internal hyperlink to section in Privacy Notice] and “How We Collect Automatically-Collected Personal Information” [insert internal hyperlink to section in Privacy Notice] in the Privacy Notice.

Sharing of Personal Information

Within the last twelve (12) months, we have shared the following categories of Personal Information for a business purpose with the following categories of third parties:

· Category 1 : Affiliates and Advertising Networks

· Category 2 : Affiliates

· Category 3 : Affiliates

· Category 4 : Affiliates

· Category 5 : Affiliates and Advertising Networks

· Category 6 : Affiliates

· Category 7 : Affiliates

For more information about how we share Personal Information, please see the section captioned “How Personal Information Can Be Disclosed” [insert internal hyperlink to section in Privacy Notice] in the Privacy Notice.

Your California Privacy Rights

California’s "Shine the Light" law, permits our users who are California residents to request and obtain from us a list of what personal information (if any) we disclosed to third parties for their own direct marketing purposes in the previous calendar year and the names and addresses of those third parties. Requests may be made only once per year per person, must be sent to [email protected] , and are free of charge. However, we do not disclose personal information protected under the "Shine the Light" law to third parties for their own direct marketing purposes.

In addition, if you are a resident of California, under 18 and a registered user of the Services, you may ask us to remove content or information that you have posted to the Services by writing to by email at [email protected] or write to us by using the contact details set out in the "Contacting Us" section [Internal hyperlink to section in California Notice] at the end of this California Notice.

Please note that your request does not ensure complete or comprehensive removal of the content or information, as, for example, some of your content may have been reposted by another user.

The CCPA provides California residents with the following rights:

Right to Know : You have the right to request that we disclose certain information to you about the Personal Information we collected, used, disclosed, and sold about you in the past 12 months. This includes a request to know any or all of the following:

· The categories of Personal Information collected about you;

· The categories of sources from which we collected your Personal Information;

· The categories of Personal Information that we have sold or disclosed about you for a business purpose;

· The categories of third parties to whom your Personal Information was disclosed for a business purpose;

· Our business or commercial purpose for collecting or selling your Personal Information; and

· The specific pieces of Personal Information we have collected about you.

Data Portability: You have the right to request a copy of Personal Information we hold about you.

Right to Deletion: You have the right to request that we delete the Personal Information we collected from you and maintained, subject to certain exceptions. Please note that if you request deletion of your Personal Information, we may deny your request or may retain certain elements of your Personal Information if it is necessary for us or our service providers to:

· Complete the transaction for which the Personal Information was collected, provide a good or service requested by you, or reasonably anticipated within the context of our ongoing business relationship with you, or otherwise perform a contract between our business and you.

· Detect security incidents, protect against malicious, deceptive, fraudulent, or illegal activity; or prosecute those responsible for that activity.

· Debug to identify and repair errors that impair existing intended functionality.

· Exercise free speech, ensure the right of another consumer to exercise his or her right of free speech, or exercise another right provided for by law.

· Comply with the California Electronic Communications Privacy Act pursuant to Chapter 3.6 (commencing with Section 1546) of Title 12 of Part 2 of the Penal Code.

· Engage in public or peer-reviewed scientific, historical, or statistical research in the public interest that adheres to all other applicable ethics and privacy laws, when the deletion of the information is likely to render impossible or seriously impair the achievement of such research, if you have provided informed consent.

· To enable solely internal uses that are reasonably aligned with your expectations based on your relationship with us.

· Comply with a legal obligation.

· Otherwise use the Personal Information, internally, in a lawful manner that is compatible with the context in which you provided the information.

Right to Opt-In to Financial Incentives: You have the right to opt-in to financial incentives. You also have the right to opt-out at any time. However, we currently do not offer any financial incentives.

Right to Opt-Out/In: You have the right to opt-out of the sale of your Personal Information. You also have the right to opt-in to the sale of Personal Information. Please see the section captioned “Notice of Right to Opt-Out” [Insert internal hyperlink to section in California Notice] below for more information about your opt-out/in rights.

Right to Non-Discrimination: You have the right not to receive discriminatory treatment by us for the exercise of your CCPA privacy rights. Unless permitted by the CCPA, we will not:

· Deny you goods or services.

· Charge you different prices or rates for goods or services, including through granting discounts or other benefits, or imposing penalties.

· Provide you a different level or quality of goods or services.

· Suggest that you my receive a different price or rate for goods or services or a different level or quality of goods or services.

Some of our Services, however, may require your Personal Information. If you choose not to provide your Personal Information that is necessary to provide any aspect of our Services, you may not be able to use those Services.

Submitting a Verified Consumer Request

To exercise your Right to Know, Data Portability, and Right to Delete, you must provide us with sufficient information to allow us to verify your identity, and describe your request with sufficient detail that allows us to properly understand, evaluate, and respond to it. Once we receive the information you provide to us, we will review it and determine if more information is necessary to verify your identity as required by law, and we may request additional information in order to do so.

To exercise your CCPA privacy rights described above, please submit a verifiable request to us by:

· Calling us at 1-800-426-7367.

· Emailing us at [email protected] .

· Writing to us by using the contact details set out at the bottom of this California Notice.

Only you, or a person authorized by you to act on your behalf, may make a verifiable consumer request related to your Personal Information.

You may only make a verifiable consumer request for Right to Know or Data Portability twice within a 12-month period. The verifiable consumer request must:

· Provide sufficient information that allows us to reasonably verify you are the person about whom we collected Personal Information or an authorized representative. At a minimum, that information will include name (first and last), email address, phone number, address, and may include additional information.

· Describe your request with sufficient detail that allows us to properly understand, evaluate, and respond to it.

We may deny your request if we are unable to verify your identity or have reason to believe that the request is fraudulent.

Consumer Request by an Authorized Agent

If any authorized agent submits a consumer request on your behalf, in order to confirm that person or entity’s authority to act on your behalf and verify the authorized agent’s identity, we require at a minimum an email be sent to [email protected], and all of the below items; in addition based on the nature of the request and information, we may require additional information:

· To verify your authorization to request on behalf of a California resident, provide one or more of the following: (1) California Secretary of State authorization, (2) written permission from the California resident, or (3) power of attorney.

· Sufficient evidence of your identity.

· To verify the identity of the California resident for whom the request is being made, provide the information set forth above for verification of the consumer request.

We cannot respond to your request or provide you with Personal Information if we cannot verify your identity or authority to make the request and confirm the Personal Information relates to you. Making a verifiable consumer request does not require to create an account with us. We will only use Personal Information provided in a verifiable consumer request to verify the request’s identity or authority to make the request.

We will acknowledge receipt of the request within ten (10) business days of its receipt. We will respond to a verifiable consumer request within forty-five (45) days of its receipt. If we require more time (up to 90 days), we will inform you of the reason and extension period in writing. Any disclosures we provide will only cover the 12-month period preceding the receipt of the verifiable consumer request. The response we provide will also explain the reasons we cannot comply with a request, if applicable. For Data Portability requests, we will provide the responsive information in a portable and, to the extent technically feasible, in a readily useable format that allows you to transmit the information to another entity without hindrance.

We do not charge a fee to process or respond to your verifiable consumer request unless it is excessive, repetitive, or manifestly unfounded. If we determine that the request warrants a fee, we will tell you why we made that decision and provide you with a cost estimate before completing your request.

Sale of Personal Information

We never monetize your Personal Information or sell it to third parties for money. However, the CCPA defines "sale" broadly, and that definition could include information that we have shared with our service providers and certain technology providers. In the past twelve (12) months, we have "sold" (as defined under the CCPA) the following categories of Personal Information to the following categories of third parties:

· Category 1: Advertising Networks

· Category 5: Advertising Networks

We "sold" the Personal Information for the purposes described in this California Notice and the Privacy Notice [Internal hyperlink to Privacy Notice].

We do not and will not knowingly sell the Per