be_ixf;ym_202211 d_28; ct_100
UŽDARYTI

PRIVATUMO PRANEŠIMAS

Paskutinį kartą atnaujinta:2021 m. kovo mėn.

„Monster Energy“ (toliau – mes, mus, mūsų), kurios informacija pateikta šio Privatumo pranešimo (toliau – Privatumo pranešimas) pabaigoje esančiame skyriuje "„Susisiekite su mumis“ privatumo klausimams skiria didelį dėmesį ir nori supažindinti Jus su tuo, kaip mes renkame, naudojame, kaupiame, perduodame ir atskleidžiame informaciją. Šis Privatumo pranešimas apibūdina mūsų praktiką tvarkant asmens duomenis, kuriuos renkame mūsų valdomose svetainėse, iš kurių skaitote šį Privatumo pranešimą (toliau – Svetainės), naudodamiesi programinės įrangos programomis, kurias Jums sudarome galimybes naudoti kompiuteriuose ar mobiliuosiuose įrenginiuose arba per juos (toliau – Programos), per mūsų kontroliuojamus socialinius tinklalapius, iš kurių skaitote šį Privatumo pranešimą (kartu – mūsų Socialiniai tinklalapiai), taip pat HTML formato el. laiškais, kuriuos Jums siunčiame su nuoroda į šį Privatumo pranešimą, ir informaciją, kurią renkame ne internetu, pavyzdžiui, iš formų, kurias užpildote norėdami dalyvauti žaidimuose ar konkursuose (kartu, įskaitant svetaines, programas ir mūsų socialinius tinklalapius, toliau –Paslaugos).

Papildomos informacijos apie tai, kokius asmens duomenis apie Jus renkame ir kaip jais naudojamės ir dalijamės, Kalifornijos gyventojai gali rasti perskaitę mūsų Kalifornijai skirtą privatumo pranešimą.

Asmens duomenys

Asmens duomenys, kuriuos galime rinkti

Asmens duomenys – visa informacija, susijusi su Jumis asmeniškai, įskaitant tiek pateiktus asmens duomenis, tiek automatiškai renkamus asmens duomenis.

Teikiami asmens duomenys – asmens duomenys, kuriuos pateikiate mums ar atskleidžiate, įskaitant tokius Jūsų duomenis:

  • Vardas
  • Lytis
  • Pašto adresas (įskaitant sąskaitų faktūrų teikimo ir pristatymo adresus)
  • Telefono numeris
  • El. pašto adresas
  • Gimimo data
  • Kredito ir debeto kortelės numeris
  • Profilio nuotrauka
  • Socialinių tinklų paskyros pavadinimas
  • Vartotojo vardas arba slaptažodis
  • Demografinė informacija

Automatiškai renkami asmens duomenys – bet kokie asmens duomenys, kuriuos automatiškai renka mūsų ar trečiųjų šalių sistemos, pavyzdžiui:

  • Informacija apie įrenginį
  • Naudojimosi programėle duomenys
  • Slapukais, taškinėmis žymėmis ir kitomis technologijomis renkami duomenys

Turėkite omenyje, kad mokėjimams per Paslaugas tvarkyti galime naudotis trečiosios šalies mokėjimo paslaugomis. Jeigu norite atlikti mokėjimą per Paslaugas, Jūsų asmens duomenis surinks ta trečioji šalis, o ne mes, ir duomenims galios ne ši Privatumo pranešimas, o tos trečiosios šalies Privatumo pranešimas. Mes nekontroliuojame ir nesame atsakingi už tai, kaip trečiosios šalys renka, naudoja, saugo, perduoda ir atskleidžia Jūsų asmens duomenis.

Jei naudodamiesi Paslaugomis mums ar mūsų paslaugų teikėjams pateikiate bet kokius su kitais asmenimis susijusius asmens duomenis, patvirtinate, kad turite įgaliojimus ir reikiamą sutikimą tai padaryti ir suteikti mums leidimą naudoti tokią informaciją pagal šį Privatumo pranešimą.

Kaip renkame teikiamus asmens duomenis

Mes ir mūsų paslaugų teikėjai renkame teikiamus asmens duomenis įvairiais būdais, įskaitant:

Per Paslaugas : mes renkame asmens duomenis Jums naudojantis paslaugomis, pvz., kai užsiprenumeruojate naujienlaiškį, susikuriate paskyrą ar ką nors perkate.

Ne internetu : mes renkame Jūsų teikiamus asmens duomenis atjungties režimu, pavyzdžiui, kai lankotės parduotuvėje, kurioje prekiaujama mūsų produkcija, parodoje, mūsų remiamame renginyje, pateikiate užsakymą telefonu ar kreipiatės į klientų aptarnavimo tarnybą.

Iš kitų šaltinių : mes galime gauti Jūsų teikiamus asmens duomenis iš kitų šaltinių, tokių kaip viešos duomenų bazės; bendri rinkodaros partneriai; socialinės žiniasklaidos platformos; iš žmonių, su kuriais draugaujate ar kitaip susiję socialinių tinklų platformose, taip pat iš kitų trečiųjų šalių. Pavyzdžiui, jei nuspręsite sujungti savo socialinio tinklo paskyrą su savo Paslaugų paskyra, su mumis bus dalijamasi tam tikrais asmens duomenimis iš Jūsų socialinio tinklo paskyros, tokiais kaip Jūsų ar Jūsų draugų profilį sudaranti informacija.

Kaip renkame automatiškai renkamus asmens duomenis

Mes ir mūsų paslaugų teikėjai galime rinkti Automatiškai renkamus asmens duomenys įvairiais būdais, įskaitant:

per Jūsų naršyklę ar įrenginį : dauguma naršyklių arba automatiškai per Jūsų įrenginį renkama tam tikra informacija, tokia kaip „Media Access Control“ (MAC) adresas, kompiuterio tipas („Windows“ ar „Macintosh“), ekrano skiriamoji geba, operacinės sistemos pavadinimas ir versija, įrenginio gamintojas ir modelis, įrenginio veikimo etalonai ir galimybės, įdiegti papildiniai, pelės paspaudimai arba žymeklio padėtis, puslapio slinkties padėtis, laikas, praleistas prie paslaugų, aplankyti puslapiai, persiuntimo puslapiai ir paieškos programose naudojami raktiniai žodžiai, kalba, interneto naršyklės tipas ir versija, Jūsų naudojamos paslaugos pavadinimas ir versija (pvz., programa) ir kiti anoniminiai srauto duomenys. Mes naudojame šią informaciją norėdami užtikrinti, kad Paslaugos veiktų tinkamai, o Jums naudojantis Paslaugomis jos būtų pritaikytos Jūsų poreikiams. Pavyzdžiui, tokią informaciją kartu su IP adresu galime naudoti ir derinti, kad sukurtume unikalų identifikatorių, kuris pagrįstu patikimumu identifikuoja Jūsų naršyklę ar įrenginį. Šis unikalus identifikatorius suteikia mums galimybę sekti Jūsų veiklą Jus naudojantis mūsų Paslaugomis ir tuo remiantis rodyti turinį, kuris, mūsų manymu, Jus sudomins.

Jums naudojantis Programa : jei atsisiųsite ir naudositės Programa, mes ir mūsų paslaugų teikėjai stebime ir renkame Programos naudojimo duomenis, tokius kaip data ir laikas, kai Jūsų įrenginyje esanti Programė pasiekia mūsų serverius, ir kokia informacija ir failai buvo atsisiųsti į Programą.

Naudodamiesi slapukais : slapukai – tai informacijos elementai, laikomi pačiame Jūsų naudojamame kompiuteryje. Slapukai suteikia galimybę mums rinkti informaciją, pvz., apie naršyklės tipą, Paslaugų naudojimo laiką, aplankytus tinklalapius, kalbos parinktis ir kitus anoniminius srauto duomenis. Mes ir mūsų paslaugų teikėjai naudoja informaciją saugumo sumetimais, kad palengvintų naršymą, veiksmingiau pateiktų informaciją ir suasmenintų funkcijas Jums naudojantis Paslaugomis, taip pat stebėti veiklą internete. Galime atpažinti Jūsų kompiuterį, kad padėtume Jums naudotis paslaugomis. Mes taip pat renkame statistinę informaciją apie naudojimąsi Paslaugomis, kad nuolat tobulintume jų struktūrą ir funkcionalumą, suprastume, kaip jomis naudojamasi ir galėtume geriau spręsti su jomis susijusius klausimus.

Jei nenorite, kad informacija būtų renkama naudojant slapukus, daugumoje naršyklių paprasta procedūra galima automatiškai atsisakyti slapukų, arba suteikta galimybė atsisakyti ar sutikti perkelti į Jūsų kompiuterį tam tikrą slapuką (arba slapukus) iš konkrečios svetainės. Taip pat galite vadovautis http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html. Tačiau, jeigu nepriimsite slapukų, galite patirti tam tikrų nepatogumų naudodamiesi Paslaugomis. Pavyzdžiui, gali būti, kad mes negalėsime atpažinti Jūsų kompiuterio ir Jums gali tekti prisijungti kiekvieną kartą lankantis atitinkamų Paslaugų puslapyje.

Norėdami gauti išsamios informacijos apie tai, kaip mes naudojame slapukus ir kitas technologijas, skaitykite mūsų Slapukų taisykles .

Naudodamiesi pikselių gairėmis ir kitomis panašiomis technologijomis. Siejant su tam tikromis Paslaugomis, taškinės žymės (dar vadinamos žiniatinklio indikatoriais ir skaidriaisiais GIF), be kitų dalykų, gali būti naudojamos Paslaugų vartotojų (įskaitant el. laiškų gavėjus) veiksmams sekti, mūsų rinkodaros kampanijų sėkmei vertinti ir statistikai apie naudojimąsi paslaugomis ir atsako spartą kaupti.

IP adresas : Jūsų IP adresas – tai numeris, kurį Jūsų interneto paslaugų teikėjas (IPT) automatiškai priskiria Jūsų naudojamam kompiuteriui. IP adresas gali būti automatiškai nustatomas ir užregistruojamas mūsų serverio registracijos failuose vartotojui lankantis Paslaugose, kartu su apsilankymo laiku ir aplankytais puslapiais. IP adreso informacijos rinkimas yra standartinė praktika ir dauguma svetainių, programų ir kitų paslaugų tai daro automatiškai. IP adresą mes naudojame tokiais tikslais kaip naudojimosi Paslauga dažnumui apskaičiuoti, serverio sutrikimams lengviau diagnozuoti ir Paslaugai administruoti.

Fizinė buvimo vieta. Duomenis apie fizinę Jūsų įrenginio buvimo vietą galime rinkti, pavyzdžiui, naudodami IP adresą, palydovą, mobiliojo telefono bokštą ar „Wi-Fi“ signalus. Informaciją apie Jūsų įrenginio fizinio buvimo vietą naudojame suasmenintoms buvimo vieta paremtoms paslaugoms ir turiniui teikti. Kai kuriais atvejais Jūs galite turėti galimybę leisti arba neleisti naudoti tokius duomenis apie fizinę Jūsų įrenginio buvimo vietą, tačiau jei nuspręsite neleisti tokių duomenų naudoti, mes galbūt negalėsime suteikti Jums pritaikytų paslaugų ir turinio.

Kaip galime naudoti asmens duomenis

Mes naudojame asmens duomenis tokiais tikslais:

Teikti paslaugas, įvykdyti sutartį arba imtis su sutartimi susijusių veiksmų. Tai gali būti tokie veiksmai:

  • norėdami baigti ir įvykdyti Jūsų pirkimo ar grąžinimo operaciją, pavyzdžiui, tvarkydami Jūsų mokėjimus, pristatyti Jūsų užsakytas prekes, susisiekti su Jumis dėl prekių pirkimo ar grąžinimo ir suteikti Jums susijusias klientų aptarnavimo paslaugas pagal mūsų su Jumis sudarytą sutartį.

Kaip reikalaujama vykdant savo verslą ir vadovaujantis teisėtais interesais, ypač:

  • atsakyti į Jūsų užklausas ir vykdyti Jūsų prašymus, pavyzdžiui, išsiųsti Jums ne rinkodaros pranešimus, tokius kaip naujienlaiškiai;
  • stebėti, kaip naudojamasi mūsų svetainėmis ir interneto paslaugomis, Jūsų informaciją naudoti stebint, tobulinant ir apsaugant mūsų produktus, Paslaugas ir svetaines tiek internete, tiek atjungties režimu.
  • siųsti Jums administravimo informaciją, pavyzdžiui, informaciją apie paslaugas ir mūsų nuostatų, sąlygų ir taisyklių pasikeitimus;
  • siūlyti Jums aktualią informaciją, daryti Paslaugas Jums patogias, teikiant Jums pritaikytą turinį, produktus ir pasiūlymus. Pavyzdžiui, galime rodyti turinį arba siųsti Jums pranešimus apie renginius Jūsų regione, pardavimo akcijas ar naujus produktus, kurie, mūsų manymu, gali Jus sudominti, atsižvelgiant į Jūsų asmens duomenis, socialinio tinklo paskyros profilį ir veiklą, demografinę informaciją, fizinę vietą ir veiklą naudojantis mūsų Paslaugomis;
  • leisti Jums dalyvauti žaidimuose, konkursuose ir panašiose akcijose bei administruoti tokius žaidimus, konkursus ir akcijas. Kai kuriai tokiai veiklai taikomos papildomos taisyklės, kuriose gali būti papildomos informacijos apie tai, kaip naudojame ir atskleidžiame Jūsų asmens duomenis, todėl siūlome atidžiai perskaityti šias papildomas taisykles;
  • mūsų verslo tikslais, tokiais kaip duomenų analizė, auditas, sukčiavimo stebėjimas ir prevencija, kuriant naujus produktus, modernizuojant, tobulinant ar modifikuojant mūsų Paslaugas, nustatant naudojimo tendencijas, reklaminių kampanijų veiksmingumą ir vykdant bei plečiant mūsų verslo veiklą.

Teisės aktais numatytais tikslais:

  • laikydamiesi teisinių prievolių a) galiojančiais teisės aktais nustatytais atvejais, įskaitant ne Jūsų gyvenamoje šalyje galiojančius teisės aktus, b) kad laikytumės teisinės procedūros, c) kad atsakytume į valstybinių ir vyriausybės institucijų reikalavimus, įskaitant ne Jūsų gyvenamos šalies valstybines ir vyriausybės institucijas, d) kad užtikrintume mūsų nuostatų ir sąlygų laikymąsi, e) kad gintume savo ir bet kurių su mumis susijusių bendrovių veiklą, f) kad gintume mūsų ir (arba) su mumis susijusių bendrovių, Jūsų ar kitų asmenų teises, privatumą, saugą ar nuosavybę ir g) kad galėtume pasinaudoti galimomis teisių gynimo priemonėmis arba apribotume žalą, kurią galime patirti.

Pagal Jūsų pasirinkimą ir sutikimą (jei taikoma):

  • siųsime Jums tiesioginės rinkodaros medžiagą, susijusią su mūsų atitinkamais produktais ir Paslaugomis ar kitais mūsų ir mūsų asocijuotųjų bendrovių teikiamais produktais ir paslaugomis;
  • mes dedame slapukus ir naudojame panašias technologijas, kaip aprašyta šio Privatumo pranešimo skyriuje „Kita informacija“;
  • kitais atvejais, kai prašome Jūsų sutikimo, duomenis naudosime tais atvejais, kuriuos tuo metu paaiškinome.

Kaip galima atskleisti asmens duomenis

Jūsų asmens duomenys gali būti atskleisti:

  • mūsų asocijuotosioms bendrovėms šiame Privatumo pranešime aprašytais tikslais. „Monster Energy“ yra atsakinga už bendrai naudojamų iš Japonijos kilusių duomenų tvarkymą;
  • mūsų paslaugų teikėjams, teikiantiems interneto svetainių prieglobos, duomenų analizės, mokėjimų tvarkymo, užsakymų vykdymo, informacinių technologijų ir susijusios infrastruktūros teikimo paslaugas, klientų aptarnavimo, el. pašto pristatymo, kredito kortelių tvarkymo ir audito, bei kitas panašias paslaugas;
  • trečiosioms šalims, kad jos galėtų Jums siųsti rinkodaros pranešimus, jeigu pasirinkote tokį teikimą.
  • trečiosioms šalims rėmėjoms ar bendriems žaidimų, konkursų ar panašių akcijų rėmėjams, jeigu sutikote, kad duomenys būtų perduodami ir naudojami tokiais tikslais.
  • juos galite atskleisti patys pranešimų skiltyse, pokalbiuose, profilio puslapiuose, tinklaraščiuose ir kitose paslaugose, kuriose galite skelbti informaciją ir medžiagą (įskaitant, be apribojimų, mūsų socialinius tinklalapius). Atminkite, kad bet kokia informacija, kurią paskelbiate ar atskleidžiate naudodamiesi šiomis paslaugomis, taps vieša informacija ir gali būti prieinama paslaugų vartotojams ir plačiajai visuomenei. Rekomenduojame gerai apgalvoti sprendimą atskleisti savo asmens duomenis ar bet kokią kitą informaciją apie Paslaugas;
  • raugams, susietiems su Jūsų socialinio tinklo paskyra, kitiems Paslaugų vartotojams ir Jūsų socialinio tinklo paskyros teikėjui, Jums bendraujant socialiniuose tinkluose, pavyzdžiui, jeigu Jūs savo socialinio tinklo paskyrą prijungiate prie savo Paslaugų paskyros arba prisijungiate prie savo paslaugų paskyros iš savo socialinio tinklalapio paskyros. Sujungę savo Paslaugų paskyrą ir savo socialinio tinklo paskyrą, įgaliojate mus dalytis informacija su savo socialinio tinklo paskyros teikėju ir suprantate, kad mūsų teikiama informacija bus naudojama vadovaujantis socialinio tinklo svetainės privatumo pranešimu;
  • trečiajai šaliai, įvykus reorganizacijai, susijungimui, pardavimui, sudarius bendrą įmonę, vykdant paskyrimą, perdavimą ar kitaip perduodant visą mūsų verslą, turtą ar vertybinius popierius ar jų dalį (įskaitant pagal bankroto ar panašias procedūras);
  • kai būtina ir tinkama a) galiojančiais teisės aktais nustatytais atvejais, įskaitant ne Jūsų gyvenamoje šalyje galiojančius teisės aktus, b) kad laikytumės teisinės procedūros, c) kad atsakytume į valstybinių ir vyriausybės institucijų reikalavimus, įskaitant ne Jūsų gyvenamos šalies valstybines ir vyriausybės institucijas, d) kad užtikrintume mūsų nuostatų ir sąlygų laikymąsi, e) kad gintume savo ir bet kurių su mumis susijusių bendrovių veiklą, f) kad gintume mūsų ir (arba) su mumis susijusių bendrovių, Jūsų ar kitų asmenų teises, privatumą, saugą ar nuosavybę ir g) kad galėtume pasinaudoti galimomis teisių gynimo priemonėmis arba apribotume galimai patiriamą žalą.

KITA informacija

Kita informacija, kurią galime rinkti

Kita informacija – informacija, kuri buvo surinkta arba pakeista taip, kad negalima būtų nustatyti Jūsų tapatybės ar su Jumis susieti, pavyzdžiui:

  • Nuasmeninta informacija
  • Apibendrinta informacija

Apibendrinti asmens duomenys neįvardija Jūsų ar jokio kito Paslaugų vartotojo tapatybės (pavyzdžiui, galime sujungti asmens duomenis, kad apskaičiuotume procentą mūsų vartotojų, turinčių tam tikrą teritorijos kodą).

Kaip galime naudoti ir atskleisti kitą informaciją

Kitą informaciją galime naudoti ir atskleisti bet kokiu tikslu, išskyrus atvejus, kai pagal galiojančius teisės aktus privalome elgtis kitaip.

Kai kuriais atvejais galime sujungti kitą informaciją su asmens duomenimis (pvz., sujungiant Jūsų vardą su kita nuasmeninta informacija). Jeigu sujungsime bet kokią kitą informaciją su asmens duomenimis, tokią sujungtą informaciją laikysime asmens duomenimis.

 

TREČIŲJŲ ŠALIŲ PASLAUGOS

Šis Privatumo pranešimas netaikomas ir mes nesame atsakingi už kokių nors kitų trečiųjų šalių privatumo, informacijos ar kitą praktiką, įskaitant bet kurią trečiąją šalį, turinčią svetainę arba teikiančią paslaugą, nuoroda į kurią pateikiama Svetainėje ((skaitant nuorodas į mūsų Paslaugų vaizdo įrašus, kuruos turi trečiosios šalys, tokios kaip „YouTube“ ar „Vimeo“). Tai, kad Paslaugose pateikiama nuoroda, nereiškia mūsų ar su mumis susijusių bendrovių pritarimo nurodytai svetainei arba paslaugai.

Prašome atkreipti dėmesį, kad mes neatsakome už kitų organizacijų, tokių kaip „Facebook“, „Apple“, „Google“, „Microsoft“, „Yahoo!“, „Twitter“, „Pinterest“, „Tumblr“, taip pat programų kūrėjo, socialinių tinklų platformų tiekėjo, operacinės sistemos tiekėjo, belaidžio ryšio paslaugos tiekėjo ar įrenginio gamintojo taikomas informacijos rinkimo, naudojimo ir atskleidimo taisykles bei praktiką, įskaitant bet kokius asmens duomenis, kuriuos atskleidžiate per programas arba mūsų socialinius tinklalapius ar jais naudodamiesi

SAUGUMAS

Stengiamės taikyti pagrįstas organizacines, technines ir administracines priemones, kad apsaugotume mūsų organizacijoje esančius asmens duomenis. Deja, jokia duomenų perdavimo ar laikymo sistema negali būti absoliučiai saugi. Jeigu turite priežasčių manyti, kad Jūsų sąveika su mumis nebėra saugi, prašome nedelsdami pranešti mums apie problemą kaip nurodyta šio Privatumo pranešimo skyriuje „Susisiekite su mumis“.

PASIRINKIMAI IR TEISĖS

Kai taikoma pagal Europos Sąjungos arba Jungtinės Karalystės teisę, galite turėti teisę nesutikti su kai kuriais mūsų atliekamais tvarkymo veiksmais. Daugiau informacijos apie Jūsų teises ir kaip jomis naudotis pateikta toliau.

Jūsų pasirinkimai dėl to, kaip mes naudojame ir atskleidžiame Jūsų asmens duomenis

Mes suteikiame Jums įvairių galimybių rinktis, kaip naudojame ir atskleidžiame Jūsų asmens duomenis rinkodaros tikslais, laikydamiesi Jūsų teisių. Be kitų mūsų siūlomų pasirinkimų, taip pat galite atsisakyti:

  • gauti iš mūsų elektroninius pranešimus: jei nebenorite iš mūsų nuolat gauti su rinkodara susijusių el. laiškų, galite atsisakyti gauti juos gauti parašydami el. laišką adresu [email protected] .
  • leisti mums dalytis Jūsų Asmens duomenimis su asocijuotosiomis bendrovėmis jų tiesioginės rinkodaros tikslais. Jeigu norite, kad nebeteiktume Jūsų Asmens duomenų asocijuotosioms bendrovėms jų tiesioginės rinkodaros tikslais, galite tokių pranešimų atsisakyti kreipdamiesi į mus el. pašto adresu [email protected].
  • Apsvarstysime Jūsų prašymą (-us) kaip galėdami greičiau.Taip pat turėkite omenyje, kad jei atsisakysite iš mūsų gauti su rinkodara susijusius el. laiškus, vis tiek galime Jums atsiųsti svarbių administracinių pranešimų, kurių negalite atsisakyti gauti.

Jūsų privatumo teisės Kalifornijoje

Norėdami gauti daugiau informacijos apie tam tikras teisės aktais numatytas teises, Kalifornijos gyventojai gali perskaityti mūsų Kalifornijai skirtą privatumo pranešimą.

Jūsų privatumo teisės Nevadoje

Nevados teisės aktai numato galimybę mūsų naudotojams Nevadoje prašyti, kad jų asmens duomenys nebūtų parduodami (kaip apibrėžta galiojančiuose Nevados teisės aktuose), net jeigu jų asmens duomenys šiuo metu nėra parduodami. Prašymus galima siųsti el. pašto adresu: [email protected].

Kaip galite pamatyti, pakeisti arba pašalinti savo asmens duomenis

Jei norite paprašyti peržiūrėti, taisyti, atnaujinti, panaikinti, apriboti arba pašalinti savo asmens duomenis, paprieštarauti dėl Jūsų asmens duomenų tvarkymo, arba norėtumėte paprašyti gauti elektroninę Jūsų asmens duomenų kopiją, skirtą perduoti ją kitai bendrovei (jei šią teisę į duomenų perkeliamumą Jums suteikia galiojantys teisės aktai), galite mums parašyti el. pašto adresu [email protected] arba pasinaudodami kontaktiniais duomenimis, pateiktais šio Privatumo pranešimo pabaigoje esančiame skyriuje „Susisiekite su mumis“. Atsakysime į Jūsų prašymą laikydamiesi galiojančių teisės nuostatų.

Šios teisės gali būti apribotos, pavyzdžiui, jei, įvykdžius Jūsų prašymą, būtų atskleisti kito asmens duomenys, arba jeigu paprašytumėte pašalinti informaciją, kurią pagal teisės aktus turime saugoti, ar turime įtikinamų teisėtų interesų tokią informaciją saugoti.

Jei turite neišspręstų problemų, turite teisę kreiptis į duomenų apsaugos instituciją šalyje, kurioje gyvenate, dirbate ar kur, Jūsų manymu, buvo padarytas pažeidimas.

Kai vadovaujamės Jūsų sutikimu, galite bet kuriuo metu tokį sutikimą atšaukti, nors mes galime turėti ir kitų teisinių pagrindų tvarkyti Jūsų duomenis kitais tikslais, pavyzdžiui, kaip nurodyta pirmiau.

SAUGOJIMO LAIKOTARPIS

Jūsų asmens duomenis saugosime tiek laiko, kiek būtina šiame Privatumo pranešime numatytiems tikslams įgyvendinti, ir tą laiką, kurio reikalaujama ar leidžiama pagal teisės aktus, arba kiek gali prireikti vykdant ar ginant teisinius reikalavimus. Pavyzdžiui, jei sudarysite su mumis sutartį, mes saugosime Jūsų asmens duomenis sutarties sudarymo metu ir po to tam tikrą laiką tam, kad galėtume pareikšti ar apginti teisinius reikalavimus.

NEPILNAMEČIŲ NAUDOJIMASIS PASLAUGOMIS

Paslaugos nėra skirtos jaunesniems nei šešiolikos (16) metų asmenims, todėl tokių asmenų prašome naudojantis Paslaugomis savo asmens duomenų neteikti.

TARPVALSTYBINIS DUOMENŲ PERDAVIMAS

Paslaugas valdome ir administruojame iš JAV, o Jūsų asmens duomenys bus perduoti už Europos ekonominės erdvės ir Jungtinės Karalystės ribų. Duomenis perduoti į kitas valstybes galima tik jeigu Europos Komisija yra priėmusi sprendimą, kad kitoje valstybėje užtikrinta tinkamo lygio apsauga, arba dėl to, kad įdiegėme tinkamas apsaugos priemones arba pagal galiojančius įstatymus leidžiama arba reikalaujama perduoti asmens duomenis už Europos ekonominės erdvės ir Jungtinės Karalystės ribų. Galite paprašyti mūsų pateikti papildomos informacijos šiuo klausimu arba pateikti Jums atitinkamų apsaugos priemonių kopiją susisiekę su mumis šiame Privatumo pranešime nurodytais kontaktiniais duomenimis.

NESKELBTINI DUOMENYS

Prašome mums neatsiųsti ir neatskleisti jokių neskelbtinų asmens duomenų (pvz., informacijos, susijusios su rasine ar etnine kilme, politinėmis pažiūromis, religija ar kitokiais įsitikinimais, sveikata, nusikaltimų istorija, naryste profsąjungose, lytiniu gyvenimu ar seksualine orientacija) naudojantis šiomis Paslaugomis ar per jas.

ŠIO PRIVATUMO PRANEŠIMO ATNAUJINIMAS

Šį Privatumo pranešimą galime pakeisti. Norėdami pamatyti, kada šis Privatumo pranešimas buvo paskutinį kartą atnaujintas, žiūrėkite šio puslapio viršuje nuorodą „Paskutinį kartą atnaujintas“. Bet kokie šio Privatumo pranešimo pakeitimai įsigalios mums paskelbus pataisytą Privatumo pareiškimą Paslaugose. Jeigu naudojatės Paslaugomis po šių pakeitimų, vadinasi, sutinkate su pataisytu Privatumo pranešimu.

SUSISIEKITE SU MUMIS

Jūsų Asmens duomenų valdytojas yra „Monster Energy Company“, o kontaktinis juridinis asmuo Europoje yra „Monster Energy Europe Limited“. Toliau pateikti jų kontaktiniai duomenys.

Duomenų valdytojas:
„Monster Energy Company“
FAO:Privacy
Legal Department
1 Monster Way
Corona, CA 92879, JAV.

Kontaktinis juridinis asmuo Europoje:
„Monster Energy Europe Limited
“FAO: Privacy
Legal Department
50 Bristol Road
Greenford UB6 8UP, JK

Taip pat galite susisiekti su mumis šiuo el. pašto adresu: [email protected]

Turėkite omenyje, kad susirašinėjimas el. paštu ne visada saugus; todėl savo el. laiškuose mums nepateikite kredito kortelės arba neskelbtinų duomenų.

CALIFORNIA PRIVACY NOTICE

This California Privacy Notice ("California Notice") supplements the Monster Energy ("we", "us", "our") Privacy Notice and applies solely to visitors, users, and others who reside in the State of California ("consumers" or "you"). We adopted this California Notice to comply with California privacy laws, including the California Consumer Privacy Act ("CCPA"). Any terms defined in the CCPA and not defined here have the same meaning when used in this California Notice.

Notice of Collection and Use of Personal Information

Categories of Personal Information

Within the last twelve (12) months, we have collected the following categories of Personal Information:

  1. Identifiers, such as real name, alias, postal address, unique personal identifier, online identifier, internet protocol address, email address, account name, or other similar identifiers.
  2. Personal information categories listed in the California Customer Records statute (Cal. Civ. Code 1798.80(e)), such as name, postal address, phone number, and credit or debit card number.
  3. Characteristics of protected classifications under California or federal law, such as gender.
  4. Commercial information, including records of personal property, products or services purchased, obtained, or considered, or other purchasing or consuming histories or tendencies.
  5. Internet or other electronic network activity information, including, but not limited to, browsing history, search history, and information regarding a consumer’s interaction with an internet website, application, or advertisement.
  6. Geolocation data.
  7. Audio, electronic, visual, thermal, olfactory, or similar information, such as profile picture or CCTV images.

We will not collect additional categories of Personal Information other than those categories listed above. If we intend to collect additional categories of Personal Information, we will provide you with a new notice at or before the time of collection.

Use of Personal Information

We may use Personal Information for the business and commercial purposes below:

  • To provide the Services, to fulfill or perform under a contract, to fulfill or communicate relating to your purchase or redemption, provide customer service, or take steps linked to a contract
  • To respond to your inquiries and fulfill your requests, such as to send you non-marketing communications such as newsletters.
  • To monitor use of our websites and online Services, and using your information to help us monitor, improve and protect our products, the Services and websites, both online and offline.
  • To send administrative information to you, for example, information regarding the Services and changes to our terms, conditions, and policies.
  • To send you direct marketing in relation to our relevant products and Services, or other products and services provided by us and our affiliates.
  • To offer you information that is relevant to you and to personalize your experience on the Services by presenting content, products and offers tailored to you. For example, we may display content or send you messages about events in your area, promotions, or new products that we believe may interest you based on your Personal Information, social media account profile and activity, demographic information, physical location, and activity on our Services.
  • To allow you to participate in sweepstakes, contests and similar promotions and managing such sweepstakes, contests and promotions. Some of these activities have additional rules, which can contain additional information about how we use and disclose your Personal Information, so we suggest that you read those additional rules carefully.
  • For our business purposes, such as data analysis, audits, fraud monitoring and prevention, developing new products, enhancing, improving or modifying our Services, identifying usage trends, determining the effectiveness of our promotional campaigns and operating and expanding our business activities.
  • As required by law, including, in compliance with legal obligations (a) under applicable law, including laws outside your country of residence; (b) to comply with legal process; (c) to respond to requests from public and government authorities including public and government authorities outside your country of residence; (d) to enforce our terms and conditions; (e) to protect our operations or those of any of our affiliates; (f) to protect our rights, privacy, safety or property, and/or that of our affiliates, you or others; and (g) to allow us to pursue available remedies or limit the damages that we may sustain.

We will not use the Personal Information we collected for material different, unrelated, or incompatible purposes without providing you with notice.

Sources of Personal Information

We collect Personal Information as described in the Privacy Notice. Broadly, the collection of Personal Information is from the following sources:

  • From You: We can receive your Personal Information through the Services, e.g. when you sign up for a newsletter, create an account or make a purchase; offline, such as when you visit a store selling our products, attend a trade show, attend an event we sponsor, place an order over the phone or contact customer service; or when you provide information through the App.
  • From Affiliates: We can receive your Personal Information from our affiliates, such as when you participate in sweepstakes, contests and similar promotions.
  • From Service Providers: We can receive your Personal Information from our service providers who provide website hosting, data analysis, payment processing, order fulfillment, information technology and related infrastructure provision, customer service, email delivery, credit card processing and auditing services, and other similar services.
  • From Operating Systems and Platforms: Certain information is collected by most browsers or automatically through your device.
  • From Third Parties: We and our technology providers automatically collect certain information through the use of cookies, pixels, and tracking technologies, such as browser type, time spent on the Services, pages visited, language preferences, actions you take using the Services, measures of marketing campaigns (such as usage and response rates), and other traffic data.

We also receive your Personal Information from other sources, such as public databases; joint marketing partners; social media platforms; from people with whom you are friends or otherwise connected on social media platforms, as well as from other third parties. For example, if you elect to connect your social media account to your Services account, certain Personal Information from your social media account will be shared with us, which can include Personal Information that is part of your profile or your friends’ profiles.

For more information about the sources of Personal Information, please see the sections captioned “How We Collect Provided Personal Information” and “How We Collect Automatically-Collected Personal Information” in the Privacy Notice.

Sharing of Personal Information

Within the last twelve (12) months, we have shared the following categories of Personal Information for a business purpose with the following categories of third parties:

  • Category 1 : Affiliates and Advertising Networks
  • Category 2 : Affiliates
  • Category 3 : Affiliates
  • Category 4 : Affiliates
  • Category 5 : Affiliates and Advertising Networks
  • Category 6 : Affiliates
  • Category 7 : Affiliates

For more information about how we share Personal Information, please see the section captioned “How Personal Information Can Be Disclosed” in the Privacy Notice.

Your California Privacy Rights

California’s "Shine the Light" law, permits our users who are California residents to request and obtain from us a list of what personal information (if any) we disclosed to third parties for their own direct marketing purposes in the previous calendar year and the names and addresses of those third parties. Requests may be made only once per year per person, must be sent to [email protected] , and are free of charge. However, we do not disclose personal information protected under the "Shine the Light" law to third parties for their own direct marketing purposes.

In addition, if you are a resident of California, under 18 and a registered user of the Services, you may ask us to remove content or information that you have posted to the Services by writing to by email at [email protected] or write to us by using the contact details set out in the "Contacting Us" section at the end of this California Notice.

Please note that your request does not ensure complete or comprehensive removal of the content or information, as, for example, some of your content may have been reposted by another user.

The CCPA provides California residents with the following rights:

  1. Right to Know: You have the right to request that we disclose certain information to you about the Personal Information we collected, used, disclosed, and sold about you in the past 12 months. This includes a request to know any or all of the following:
    • The categories of Personal Information collected about you;
    • The categories of sources from which we collected your Personal Information;
    • The categories of Personal Information that we have sold or disclosed about you for a business purpose;
    • The categories of third parties to whom your Personal Information was disclosed for a business purpose;
    • Our business or commercial purpose for collecting or selling your Personal Information; and
    • The specific pieces of Personal Information we have collected about you.
  2. Data Portability: You have the right to request a copy of Personal Information we hold about you.
  3. Right to Deletion: You have the right to request that we delete the Personal Information we collected from you and maintained, subject to certain exceptions. Please note that if you request deletion of your Personal Information, we may deny your request or may retain certain elements of your Personal Information if it is necessary for us or our service providers to:
    • Complete the transaction for which the Personal Information was collected, provide a good or service requested by you, or reasonably anticipated within the context of our ongoing business relationship with you, or otherwise perform a contract between our business and you.
    • Detect security incidents, protect against malicious, deceptive, fraudulent, or illegal activity; or prosecute those responsible for that activity.
    • Debug to identify and repair errors that impair existing intended functionality.
    • Exercise free speech, ensure the right of another consumer to exercise his or her right of free speech, or exercise another right provided for by law.
    • Comply with the California Electronic Communications Privacy Act pursuant to Chapter 3.6 (commencing with Section 1546) of Title 12 of Part 2 of the Penal Code.
    • Engage in public or peer-reviewed scientific, historical, or statistical research in the public interest that adheres to all other applicable ethics and privacy laws, when the deletion of the information is likely to render impossible or seriously impair the achievement of such research, if you have provided informed consent.
    • To enable solely internal uses that are reasonably aligned with your expectations based on your relationship with us.
    • Comply with a legal obligation.
    • Otherwise use the Personal Information, internally, in a lawful manner that is compatible with the context in which you provided the information.
  4. Right to Opt-In to Financial Incentives: You have the right to opt-in to financial incentives. You also have the right to opt-out at any time. However, we currently do not offer any financial incentives.
  5. Right to Opt-Out/In: You have the right to opt-out of the sale of your Personal Information. You also have the right to opt-in to the sale of Personal Information. Please see the section captioned “Notice of Right to Opt-Out” below for more information about your opt-out/in rights.
  6. Right to Non-Discrimination: You have the right not to receive discriminatory treatment by us for the exercise of your CCPA privacy rights. Unless permitted by the CCPA, we will not:
    • Deny you goods or services.
    • Charge you different prices or rates for goods or services, including through granting discounts or other benefits, or imposing penalties.
    • Provide you a different level or quality of goods or services.
    • Suggest that you my receive a different price or rate for goods or services or a different level or quality of goods or services.

Some of our Services, however, may require your Personal Information. If you choose not to provide your Personal Information that is necessary to provide any aspect of our Services, you may not be able to use those Services.

Submitting a Verified Consumer Request

To exercise your Right to Know, Data Portability, and Right to Delete, you must provide us with sufficient information to allow us to verify your identity, and describe your request with sufficient detail that allows us to properly understand, evaluate, and respond to it. Once we receive the information you provide to us, we will review it and determine if more information is necessary to verify your identity as required by law, and we may request additional information in order to do so.

To exercise your CCPA privacy rights described above, please submit a verifiable request to us by:

  • Calling us at 1-800-426-7367.
  • Emailing us at [email protected] .
  • Writing to us by using the contact details set out at the bottom of this California Notice.

Only you, or a person authorized by you to act on your behalf, may make a verifiable consumer request related to your Personal Information.

You may only make a verifiable consumer request for Right to Know or Data Portability twice within a 12-month period. The verifiable consumer request must:

  • Provide sufficient information that allows us to reasonably verify you are the person about whom we collected Personal Information or an authorized representative. At a minimum, that information will include name (first and last), email address, phone number, address, and may include additional information.
  • Describe your request with sufficient detail that allows us to properly understand, evaluate, and respond to it.

We may deny your request if we are unable to verify your identity or have reason to believe that the request is fraudulent.

Consumer Request by an Authorized Agent

If any authorized agent submits a consumer request on your behalf, in order to confirm that person or entity’s authority to act on your behalf and verify the authorized agent’s identity, we require at a minimum an email be sent to [email protected], and all of the below items; in addition based on the nature of the request and information, we may require additional information:

  • To verify your authorization to request on behalf of a California resident, provide one or more of the following: (1) California Secretary of State authorization, (2) written permission from the California resident, or (3) power of attorney.
  • Sufficient evidence of your identity.
  • To verify the identity of the California resident for whom the request is being made, provide the information set forth above for verification of the consumer request.

We cannot respond to your request or provide you with Personal Information if we cannot verify your identity or authority to make the request and confirm the Personal Information relates to you. Making a verifiable consumer request does not require to create an account with us. We will only use Personal Information provided in a verifiable consumer request to verify the request’s identity or authority to make the request.

We will acknowledge receipt of the request within ten (10) business days of its receipt. We will respond to a verifiable consumer request within forty-five (45) days of its receipt. If we require more time (up to 90 days), we will inform you of the reason and extension period in writing. Any disclosures we provide will only cover the 12-month period preceding the receipt of the verifiable consumer request. The response we provide will also explain the reasons we cannot comply with a request, if applicable. For Data Portability requests, we will provide the responsive information in a portable and, to the extent technically feasible, in a readily useable format that allows you to transmit the information to another entity without hindrance.

We do not charge a fee to process or respond to your verifiable consumer request unless it is excessive, repetitive, or manifestly unfounded. If we determine that the request warrants a fee, we will tell you why we made that decision and provide you with a cost estimate before completing your request.

Sale of Personal Information

We never monetize your Personal Information or sell it to third parties for money. However, the CCPA defines "sale" broadly, and that definition could include information that we have shared with our service providers and certain technology providers. In the past twelve (12) months, we have "sold" (as defined under the CCPA) the following categories of Personal Information to the following categories of third parties:

  • Category 1: Advertising Networks
  • Category 5: Advertising Networks

We "sold" the Personal Information for the purposes described in this California Notice and the Privacy Notice.

We do not and will not knowingly sell the Personal Information of minors under the age of 16 without affirmative authorization.

Notice of Right to Opt-Out

Please see our “Notice of Right to Opt-Out” on our “Do Not Sell My Personal Information” page for more information about your opt-out rights.

Do Not Track

We use analytics systems and providers and participate in ad networks that process Personal Information about your online activities over time and across third-party websites or online services, and these systems and providers may provide some of this information to us. We do not currently process or comply with any web browser’s "do not track" signal or similar mechanisms.

Note, however, that you may find information about how to opt-out of Google Analytics and DoubleClick online behavioral advertising, and/or block or reject certain tracking technologies in our Cookies Policy.

UPDATES TO THIS CALIFORNIA NOTICE

We may change this California Notice. Please take a look at the "Last Updated" legend at the top of the Privacy Notice to see when this California Notice was last revised. Any changes to this California Notice will become effective when we post the revised California Notice on the Services. Your use of the Services following these changes means that you accept the revised California Notice.

CONTACTING US

If you have any questions or concerns about this California Notice and/or how we process Personal Information, you can contact us at:

Monster Energy Company
FAO: Privacy
Legal Department
1 Monster Way
Corona, CA 92879 USA

You can also contact us by email at the following address: [email protected].

Please note that email communications are not always secure; so please do not include credit card information or sensitive information in your emails to us.

For more information about how users with disabilities can access this California Notice in an alternative format, please contact us at [email protected].