be_ixf;ym_202110 d_26; ct_100
ÎNCHIDE

NOTIFICARE PRIVIND CONFIDENȚIALITATEA

Ultima actualizare: martie 2021

Monster Energy ("noi", "nouă", "a noastră"), ale cărei detalii sunt furnizate în secțiunea "Contact"  de la finalul acestei Notificări privind confidențialitatea („Notificare privind confidențialitatea”), este preocupată de aspectele privind confidențialitatea și dorește să vă familiarizați cu modul în care colectăm, utilizăm, stocăm, transferăm și divulgăm informații. Această Notificare privind confidențialitatea descrie practicile noastre în legătură cu datele cu caracter personal pe care le colectăm prin intermediul site-urilor operate de noi prin intermediul cărora accesați această Notificare privind confidențialitatea ("Site-urile"),, prin intermediul aplicațiilor software puse la dispoziție de noi pentru utilizarea pe sau prin computere și dispozitive mobile ("Aplicațiile") prin intermediul paginilor noastre de socializare pe care le controlăm și de pe care accesați această Notificare privind confidențialitatea (denumite împreună "Paginile noastre de socializare"),, precum și prin mesaje de e-mail în format HTML pe care vi le trimitem și care sunt legate de această Notificare privind confidențialitatea, precum și informații pe care le colectăm offline, cum ar fi prin formulare pe care le puteți completa pentru a participa la o tombolă sau un concurs (denumite împreună, inclusiv Site-urile, Aplicațiile și Paginile noastre de socializare, "Serviciile")..

Rezidenții statului California, vă rugăm să consultați "Notificarea privind confidențialitatea în California" pentru informații suplimentare despre ce Informații cu caracter personal colectăm despre dvs. și modul în care utilizăm și partajăm informațiile dvs.

Date cu caracter personal

Datele cu caracter personal pe care le putem colecta

"Datele cu caracter personal" înseamnă toate informațiile referitoare la dvs. ca persoană fizică, incluzând atât Datele cu caracter personal furnizate, cât și Datele cu caracter personal colectate automat.

"Date cu caracter personal furnizate" reprezintă Datele cu caracter personal pe care le furnizați sau pe care ni le puneți la dispoziție, inclusiv:

  • Numele
  • Sexul
  • Adresa poștală (inclusiv adresele de facturare și de expediere)
  • Numărul de telefon
  • Adresa de e-mail
  • Data nașterii
  • Numărul cardului de credit și de debit
  • Imaginea de profil
  • ID-ul contului de socializare
  • Numele de utilizator și parola
  • Informații demografice

"Date cu caracter personal colectate automat" reprezintă orice fel de Date cu caracter personal colectate automat de sistemele noastre sau ale terților, precum:

  • Informații despre dispozitive
  • Date privind utilizarea aplicației
  • Informațiile colectate prin modulele cookie, etichete pixel și alte tehnologii

Vă rugăm să rețineți că putem utiliza un serviciu de plată al unei terțe părți pentru a procesa plățile efectuate prin intermediul Serviciilor. Dacă doriți să efectuați o plată prin intermediul Serviciilor, Datele dvs. cu caracter personal vor fi colectate de o astfel de terță parte și nu de noi și vor face obiectul notificării privind confidențialitatea a terței părți, nu al prezentei Notificări privind confidențialitatea. Nu avem niciun control asupra și nu suntem responsabili pentru colectarea, utilizarea, stocarea, transferul sau divulgarea Datelor dvs. cu caracter personal de către părțile terțe.

Dacă ne furnizați nouă sau furnizorilor noștri de servicii orice fel de Date cu caracter personal referitoare la alte persoane în legătură cu Serviciile, declarați că dețineți autoritatea și consimțământul adecvat pentru a face acest lucru și pentru a ne permite să utilizăm informațiile în conformitate cu această Notificare privind confidențialitatea.

Cum colectăm Datele cu caracter personal furnizate

Noi și furnizorii noștri de servicii colectăm în diverse moduri Datele cu caracter personal furnizate, inclusiv:

Prin intermediul Serviciilor : Colectăm Datele cu caracter personal prin intermediul Serviciilor, de exemplu atunci când vă abonați la un buletin informativ, creați un cont sau faceți o achiziție.

Offline : Colectăm Datele cu caracter personal furnizate de dvs. offline, de exemplu atunci când vizitați un magazin care vinde produsele noastre, participați la un târg comercial, participați la un eveniment pe care îl sponsorizăm, plasați o comandă la telefon sau contactați serviciul de asistență clienți.

Din alte surse : Putem primi Datele cu caracter personal furnizate de dvs. din alte surse, cum ar fi baze de date publice; parteneri de marketing comun; platforme de socializare; de la persoane cu care sunteți prieteni sau conectați în alt mod pe platformele de socializare, precum și de la alte terțe părți. De exemplu, dacă alegeți să vă conectați contul de socializare la contul dvs. de Servicii, anumite Date cu caracter personal din contul dvs. de socializare vor fi partajate cu noi, ceea ce poate include Date cu caracter personal care fac parte din profilul dvs. sau din profilurile prietenilor dvs.

Cum colectăm Datele cu caracter personal colectate automat

Noi și furnizorii noștri de servicii putem colecta Datele cu caracter personal colectate automat în diverse moduri, inclusiv:

Prin browserul sau dispozitivul dvs : Anumite informații sunt colectate de majoritatea browserelor sau automat prin dispozitivul dvs., cum ar fi adresa de Media Access Control (MAC), tipul computerului (Windows sau Macintosh), rezoluția ecranului, denumirea și versiunea sistemului de operare, producătorul și modelul dispozitivului, nivelurile și funcțiile de performanță ale dispozitivului, plugin-uri instalate, clicurile de mouse sau poziția cursorului, poziția de derulare a paginii, timpul dedicat serviciilor, paginile vizitate, paginile de trimitere și cuvintele cheie utilizate dacă provin dintr-un motor de căutare, limba, tipul și versiunea browserului de Internet, numele și versiunea Serviciilor (cum ar fi Aplicația) pe care le utilizați, precum și alte date anonime de trafic. Utilizăm aceste informații pentru a ne asigura că Serviciile funcționează corect și pentru a vă personaliza experiența în timpul utilizării Serviciilor. De exemplu, putem utiliza și combina aceste informații, în combinație cu adresa IP, pentru a crea un ID unic care ne identifică browserul sau dispozitivul dvs. cu o siguranță rezonabilă. Acest ID unic ne permite să urmărim activitatea dvs. pe Serviciile noastre și să afișăm un conținut despre care considerăm că va prezenta interes pentru dvs. pe baza unei astfel de activități.

Prin utilizarea de către dvs. a Aplicației : Dacă descărcați și utilizați Aplicația, noi și furnizorii noștri de servicii urmărim și colectăm datele privind utilizarea Aplicației, precum data și ora la care Aplicația de pe dispozitivul dvs. accesează serverele noastre și ce informații și fișiere au fost descărcate în Aplicație.

Utilizarea modulelor cookie : Modulele cookie sunt informații stocate direct pe computerul pe care îl utilizați. Modulele cookie ne permit să colectăm informații precum tipul de browser, timpul dedicat Serviciilor, paginile vizitate, preferințele lingvistice și alte date anonime de trafic. Noi și furnizorii noștri de servicii utilizăm informațiile în scopuri de securitate, pentru a facilita navigarea, a afișa informațiile într-un mod mai eficient și a personaliza experiența dvs. în timpul utilizării Serviciilor, precum și în scopuri de urmărire online. Putem recunoaște computerul dvs. pentru a vă ajuta să utilizați Serviciile. De asemenea, colectăm informații statistice despre utilizarea Serviciilor pentru a îmbunătăți continuu designul și funcționalitatea, a înțelege cum sunt utilizate Serviciile și pentru a ne ajuta să soluționăm întrebările referitoare la Servicii.

Dacă nu doriți informații colectate prin utilizarea modulelor cookie, există o procedură simplă în majoritatea browserelor care vă permit să refuzați automat modulele cookie sau să aveți opțiunea de a refuza sau accepta transferul către computerul dvs. al unui anumit modul cookie (sau module cookie) de pe un anumit site. De asemenea, puteți să consultați http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html . Totuși, dacă nu acceptați aceste module cookie, este posibil să vă confruntați cu inconveniențe în utilizarea Serviciilor. De exemplu, este posibil să nu vă putem recunoaște computerul și este posibil să trebuiască să vă autentificați de fiecare dată când vizitați Serviciile aplicabile.

Pentru detalii complete despre modul în care utilizăm modulele cookie și alte tehnologii, vă rugăm să vizitați Politica privind modulele cookie.

Utilizarea etichetelor pixel și a altor tehnologii similare : Etichetele pixel (cunoscute și ca semnalizatoare web și GIF-uri goale) pot fi utilizate în legătură cu anumite Servicii, printre altele, pentru urmărirea acțiunilor utilizatorilor Serviciilor (inclusiv destinatarii e-mailului), măsurarea succesului campaniilor noastre de marketing și compilarea de statistici referitoare la utilizarea Serviciilor și ratele de răspuns.

Adresa IP : "Adresa IP" este un număr atribuit automat computerului pe care îl utilizați de Furnizorul dvs. de servicii Internet (ISP). O adresă IP poate fi identificată și înregistrată automat în fișierele jurnal ale serverului nostru ori de câte ori un utilizator accesează Serviciile, împreună cu ora vizitei și pagina (paginile) care au fost vizitate. Colectarea adreselor IP este practica standard și este efectuată automat de multe site-uri, aplicații și alte servicii. Utilizăm adresele IP în scopuri precum calcularea nivelurilor de utilizare a Serviciilor, asistarea la diagnosticarea problemelor serverului și administrarea Serviciilor.

Locația fizică: Putem colecta locația fizică a dispozitivului dvs., de exemplu, utilizând adresa IP, satelit, turnul de telefonie celulară sau semnalele WiFi. Putem utiliza locația fizică a dispozitivului dvs. pentru a vă furniza servicii și conținut personalizate pe bază de locație. În unele cazuri, puteți avea posibilitatea să permiteți sau să refuzați aceste utilizări ale locației dispozitivului dvs., dar dacă alegeți să refuzați aceste utilizări, este posibil să nu vă putem furniza serviciile și conținutul personalizate aplicabile.

Cum putem utiliza Datele cu caracter personal

Utilizăm Datele cu caracter personal pentru motivele prezentate mai jos:

Pentru a furniza Serviciile, pentru a îndeplini un contract sau pentru a lua măsuri legate de un contract. Acestea includ:

  • Pentru a finaliza și a realiza achiziția sau revendicarea dvs., de exemplu, pentru a vă procesa plățile, a vă livra comanda, a comunica cu dvs. în legătură cu achiziția sau revendicarea și pentru a vă furniza serviciul de asistență clienți în executarea unui contract încheiat între dvs. și noi.

După cum este necesar pentru a ne desfășura activitatea și a ne urmări interesele legitime, în special:

  • Pentru a răspunde la solicitările dvs. și pentru a vă îndeplini cererile, cum ar fi transmiterea comunicărilor non-marketing de tipul buletinelor informative.
  • Monitorizarea utilizării site-urilor și Serviciilor noastre online și utilizarea informațiilor dvs. pentru a ne ajuta să monitorizăm, să îmbunătățim și să ne protejăm produsele, Serviciile și site-urile, atât online, cât și offline.
  • Pentru a vă trimite informații administrative, de exemplu, informații cu privire la Servicii și modificări ale termenilor, condițiilor și politicilor noastre.
  • Pentru a vă oferi informații relevante pentru dvs. și pentru a vă personaliza experiența în cadrul Serviciilor prin prezentarea conținutului, produselor și ofertelor adaptate pentru dvs. De exemplu, putem afișa conținut sau vă putem trimite mesaje despre evenimentele din zona dvs., despre promoții sau produse noi care credem că v-ar putea interesa, pe baza Datelor dvs. cu caracter personal, a profilului și activității contului de socializare, a informațiilor demografice, a locației fizice și a activității în cadrul Serviciilor noastre.
  • Pentru a vă permite să participați la tombole, concursuri și promoții similare și să gestionați astfel de tombole, concursuri și promoții. Unele dintre aceste activități au reguli suplimentare, care pot conține informații suplimentare despre modul în care utilizăm și divulgăm Datele dvs. cu caracter personal; așadar, vă recomandăm să citiți cu atenție aceste reguli suplimentare.
  • Pentru scopurile noastre de afaceri, cum ar fi analiza datelor, audituri, monitorizarea și prevenirea fraudelor, dezvoltarea de noi produse, sporirea, îmbunătățirea sau modificarea Serviciilor noastre, identificarea tendințelor de utilizare, determinarea eficienței campaniilor noastre promoționale și exploatarea și extinderea activităților noastre de afaceri.

În scopurile prevăzute prin lege:

  • În conformitate cu obligațiile legale (a) în baza legislației aplicabile, inclusiv legile din afara țării dvs. de reședință; (b) pentru a respecta procedurile legale; (c) pentru a răspunde cererilor din partea autorităților publice și guvernamentale, inclusiv autoritățile publice și guvernamentale din afara țării dvs. de reședință; (d) pentru a aplica termenii și condițiile noastre; (e) pentru a ne proteja operațiunile sau pe cele ale oricărora din afiliații noștri; (f) pentru a ne proteja drepturile, confidențialitatea, siguranța sau proprietatea și/sau pe cele ale afiliaților noștri, ale dvs. sau ale altor persoane; și (g) pentru a ne permite să beneficiem de măsurile de remediere disponibile sau să limităm prejudiciile pe care le-am putea suferi.

În conformitate cu opțiunile și consimțământul dvs. (dacă este cazul):

  • Vă vom trimite comunicări de marketing direct în legătură cu produsele și Serviciile noastre relevante sau cu alte produse și servicii furnizate de noi și afiliații noștri;
  • Plasăm module cookie și utilizăm tehnologii similare, conform descrierii din secțiunea „Alte informații” din această Notificare privind confidențialitatea;
  • În alte ocazii în care vă solicităm consimțământul, vom utiliza datele în scopurile pe care le explicăm în acel moment.

Cum pot fi divulgate Datele cu caracter personal

Datele dvs. cu caracter personal pot fi divulgate:

  • Afiliaților noștri în scopurile descrise în această Notificare privind confidențialitatea. Monster Energy Company este partea responsabilă pentru gestionarea datelor cu caracter personal utilizate în comun, în cazul datelor cu caracter personal care provin din Japonia.
  • Furnizorilor noștri de servicii care oferă găzduire de site-uri, analiza datelor, procesarea plăților, onorarea comenzilor, furnizarea de tehnologii informaționale și infrastructuri conexe, servicii de asistență clienți, livrare prin e-mail, servicii de procesare și audit privind cardurile și alte servicii similare.
  • Terțelor părți, pentru a le permite să vă trimită comunicări de marketing, dacă ați optat pentru o astfel de partajare.
  • Sponsorilor sau cosponsorilor terți ai unor tombole, concursuri și promoții similare, dacă ați optat pentru o astfel de partajare și pentru utilizarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri.
  • De către dvs., pe forumuri de mesaje, chat, pagini de profil, bloguri și alte servicii la care puteți posta informații și materiale (inclusiv, fără limitare, Paginile noastre de socializare). Vă rugăm să rețineți că informațiile pe care le postați sau divulgați prin aceste servicii vor deveni informații publice și pot fi disponibile pentru utilizatorii Serviciilor și publicul general. Vă rugăm să fiți foarte atenți atunci când decideți să divulgați Datele dvs. cu caracter personal sau orice alt fel de informații despre Servicii.
  • Prietenilor asociați ai contului dvs. de socializare, altor utilizatori ai Serviciilor și furnizorului dvs. de servicii de socializare, în legătură cu activitatea dvs. de partajare socială, cum ar fi dacă vă conectați contul de socializare la contul dvs. de Servicii sau dacă vă conectați la contul dvs. de Servicii de pe contul dvs. de socializare. Prin conectarea la contul dvs. de Servicii și a contului dvs. de socializare, ne autorizați să partajăm informații cu furnizorul dvs. de servicii de socializare și înțelegeți că utilizarea informațiilor pe care le partajăm va fi reglementată de notificarea privind confidențialitatea site-ului de socializare.
  • Către o terță parte, în cazul unei reorganizări, fuziuni, vânzări, asocieri în participațiune, cesiuni, al unui transfer sau al altei măsuri cu privire la întreaga noastră activitate comercială, activele sau acțiunile noastre sau la o parte din acestea (inclusiv în legătură cu falimentul sau o procedură similară).
  • După cum este necesar sau adecvat: (a) conform legislației aplicabile, inclusiv legile din afara țării dvs. de reședință; (b) pentru a respecta procedura juridică; (c) pentru a răspunde la solicitările din partea autorităților publice și guvernamentale, inclusiv autoritățile publice și guvernamentale din afara țării dvs. de reședință; (d) pentru a aplica termenii și condițiile noastre; (e) pentru a ne proteja operațiunile sau pe cele ale oricărora din afiliații noștri; (f) pentru a ne proteja drepturile, confidențialitatea, siguranța sau proprietatea și/sau pe cele ale afiliaților noștri, ale dvs. sau ale altor persoane; și (g) pentru a ne permite să beneficiem de măsurile de remediere disponibile sau să limităm prejudiciile pe care le-am putea suferi.

ALTE informații

Alte informații pe care le putem colecta

"Alte informații" reprezintă informațiile care au fost colectate sau modificate în așa fel încât să nu vă identifice sau să se asocieze cu dvs. ca persoană fizică, așa cum sunt:

  • Informațiile dezidentificate
  • Informațiile agregate

Datele cu caracter personal agregate nu vă identifică personal pe dvs. sau pe alt utilizator al Serviciilor (de exemplu, putem agrega Date cu caracter personal pentru a calcula procentajul utilizatorilor noștri care au un prefix telefonic asociat cu o anumită regiune).

Cum putem utiliza și divulga Alte informații

Putem utiliza și divulga Alte informații în orice scop, cu excepția cazului în care avem obligația de a proceda altfel conform legislației aplicabile.

În unele cazuri, putem combina Alte date cu caracter personal (cum ar fi combinarea numelui dvs. cu informații dezidentificate). Dacă combinăm orice fel de Alte date cu caracter personal, informațiile combinate vor fi tratate de noi ca Date cu caracter personal atât timp cât acestea sunt combinate.

SERVICII TERȚE

Această Notificare privind confidențialitatea nu vizează și nu suntem responsabili pentru confidențialitatea, informațiile sau alte practici ale oricărei terțe părți, inclusiv orice terță parte care operează orice site sau serviciu de care sunt legate Serviciile (inclusiv linkuri la videoclipuri pe Serviciile noastre găzduite de terțe părți precum Youtube sau Vimeo). Includerea unui link pe Servicii nu implică aprobarea de către noi sau afiliații noștri a site-ului sau a serviciului pentru care se prezintă un link.

Vă rugăm să rețineți că nu suntem responsabili pentru politicile și practicile de colectare, utilizare și divulgare (inclusiv practicile de securitate a datelor) ale altor organizații, cum ar fi Facebook, Apple, Google, Microsoft, Yahoo!, Twitter, Pinterest, Tumblr sau orice alt dezvoltator de aplicații, furnizor de aplicații, furnizor de platforme de socializare, furnizor de sisteme de operare, furnizor de servicii wireless sau producător de dispozitive, inclusiv orice fel de Date cu caracter personal pe care le divulgați altor organizații prin sau în legătură cu Aplicațiile sau Paginile noastre de socializare.

SECURITATE

Încercăm să luăm măsuri de ordin organizatoric, tehnic și administrativ rezonabile pentru a proteja Datele cu caracter personal în cadrul organizației noastre. Din păcate, niciun sistem de transmitere sau stocare a datelor nu poate fi garantat 100 %. Dacă aveți motive să credeți că interacțiunea dvs. cu noi nu mai este sigură, vă rugăm să ne anunțați imediat problema contactându-ne în conformitate cu secțiunea "Contact" din această Notificare privind confidențialitatea.

OPȚIUNI ȘI DREPTURI

În cazurile aplicabile conform legislației din Uniunea Europeană sau Regatul Unit, puteți avea dreptul de a vă opune anumitor prelucrări pe care le efectuăm. Mai jos sunt prezentate mai multe informații despre drepturile dvs. și modul în care le puteți exercita.

Opțiunile dvs. privind utilizarea și divulgarea de către noi a Datelor dvs. cu caracter personal

Vă oferim mai multe opțiuni cu privire la utilizarea și divulgarea de către noi a Datelor dvs. cu caracter personal în scopuri de marketing, în conformitate cu drepturile dvs. legale. Pe lângă alte opțiuni pe care le putem oferi, puteți, de asemenea, să renunțați la:

  • Primirea de comunicări electronice de la noi : Dacă nu mai doriți să primiți e-mailuri de marketing de la noi în viitor, puteți refuza să primiți aceste e-mailuri de marketing printr-un e-mail la adresa [email protected] .
  • Partajarea Datelor dvs. cu caracter personal cu afiliați în scopurile lor de marketing direct: Dacă preferați să nu partajăm Datele dvs. cu caracter personal în mod continuu cu afiliații noștri în scopurile de marketing direct, puteți renunța la această partajare trimițându-ne un e-mail la [email protected].
  • Vom analiza solicitarea (solicitările) dvs. cât mai curând posibil. Vă rugăm să rețineți, de asemenea, că dacă refuzați primirea e-mailurilor de marketing din partea noastră, este posibil să vă trimitem în continuare mesaje administrative importante și nu puteți renunța la primirea de mesaje administrative.

Drepturile dvs. privind confidențialitatea în California

Rezidenții statului California, consultați ”Notificarea privind confidențialitatea în California” pentru mai multe detalii despre anumite drepturi legale.

Drepturile dvs. privind confidențialitatea în Nevada

Legea din Nevada le permite utilizatorilor noștri care sunt consumatori din Nevada să solicite ca datele lor cu caracter personal să nu fie vândute (conform legii din Nevada aplicabilă), chiar dacă acestea nu sunt în prezent vândute. Solicitările pot fi trimise la adresa [email protected].

Cum puteți accesa, modifica sau șterge Datele dvs. cu caracter personal

Dacă doriți să solicitați verificarea, corectarea, actualizarea, suprimarea, restricționarea sau ștergerea Datelor cu caracter personal despre dvs., să vă opuneți față de prelucrarea Datelor cu caracter personal despre dvs. sau dacă doriți să solicitați să primiți o copie electronică a Datelor dvs. cu caracter personal în scopul transmiterii acestora către o altă companie (în măsura în care acest drept la portabilitatea datelor vă este furnizat prin legislația aplicabilă), ne puteți trimite un e-mail la adresa [email protected] sau ne puteți scrie folosind datele de contact stabilite în secțiunea "Contact"  de la finalul acestei Notificări privind confidențialitatea. Vom răspunde solicitării dvs. în conformitate cu legislația aplicabilă.

Aceste drepturi pot fi limitate, de exemplu, dacă solicitarea dvs. ar dezvălui date cu caracter personal despre o altă persoană sau dacă ne solicitați să ștergem informații pentru care avem obligația legală de a le păstra sau pentru care avem interese legitime și obligatorii.

Dacă aveți îngrijorări nesoluționate, aveți dreptul de a depune o plângere la o autoritate pentru protecția datelor în locul în care locuiți, unde lucrați sau unde considerați că ar fi avut loc o încălcare.

Ori de câte ori ne bazăm pe consimțământul dvs., veți putea să vă retrageți întotdeauna acest consimțământ, deși este posibil să avem alte temeiuri juridice pentru prelucrarea datelor dvs. în alte scopuri, cum ar fi cele menționate mai sus.

PERIOADA DE PĂSTRARE

Vom păstra Datele dvs. cu caracter personal pe perioada necesară pentru îndeplinirea scopurilor prezentate în această Notificare privind confidențialitatea și în timpul perioadei necesare sau permise de lege sau atât timp cât poate fi necesar pentru exercitarea sau apărarea în acțiunile în justiție. De exemplu, dacă încheiați un contract cu noi vom păstra datele dvs. cu caracter personal pe perioada contractului și ulterior pentru o perioadă de timp în vederea exercitării sau apărării în acțiunile în justiție.

UTILIZAREA SERVICIILOR DE CĂTRE MINORI

Serviciile nu sunt adresate persoanelor cu vârsta sub șaisprezece (16 ani) și solicităm ca aceste persoane să nu furnizeze Date cu caracter personal prin intermediul Serviciilor.

TRANSFER TRANSFRONTALIER

Serviciile sunt controlate și operate de noi din Statele Unite, iar datele dvs. cu caracter personal vor fi transferate în afara Spațiului Economic European și a Regatului Unit. Astfel de transferuri de date cu caracter personal sunt posibile fie pentru că există o decizie privind caracterul adecvat al nivelului de protecție publicată de Comisia Europeană, deoarece am instituit măsuri de protecție corespunzătoare sau pentru că legislația aplicabilă permite în alt mod sau ne solicită transferul Datelor dvs. cu caracter personal în afara Spațiului Economic European și a Regatului Unit. Ne puteți solicita să vă furnizăm informații suplimentare în această privință sau să vă furnizăm o copie a măsurilor de protecție adecvate contactându-ne prin orice mijloace de contact incluse în această Notificare privind confidențialitatea.

DATE SENSIBILE

Vă rugăm să nu ne trimiteți și să nu divulgați niciun fel de Date sensibile cu caracter personal (de exemplu, informații referitoare la originea rasială sau etnică, opiniile politice, religia sau alte convingeri, sănătatea, antecedentele penale, apartenența la sindicate, viața sexuală sau orientarea sexuală) pe sau prin intermediul Serviciilor sau în alt mod către noi.

ACTUALIZĂRI ALE ACESTEI NOTIFICĂRI PRIVIND CONFIDENȚIALITATEA

Putem modifica această Notificare privind confidențialitatea. Vă rugăm să consultați legenda "Ultima actualizare" din partea de sus a acestei Notificări privind confidențialitatea, pentru a vedea când a fost revizuită ultima dată această Notificare privind confidențialitatea. Orice modificare adusă acestei Notificări privind confidențialitatea va intra în vigoare atunci când publicăm Notificarea revizuită privind confidențialitatea în cadrul Serviciilor. Utilizarea Serviciilor în urma acestor modificări înseamnă că acceptați Notificarea revizuită privind confidențialitatea.

CONTACT

Operatorul de date al Datelor dvs. cu caracter personal este Monster Energy Company, punctul de contact din Europa este Monster Energy Europe Limited. Mai jos sunt prezentate detaliile de contact ale acestora:

Operator de date:
Monster Energy Company
În atenția: Departamentului
juridic de confidențialitate
1 Monster Way
Corona, CA 92879 SUA

Punctul de contact din Europa:
Monster Energy Europe Limited
În atenția: Departamentul
juridic de confidențialitate
50 Bristol Road
Greenford UB6 8UP, Regatul Unit

De asemenea, ne puteți contacta prin e-mail la următoarea adresă: [email protected]

Vă rugăm să rețineți că comunicările prin e-mail nu sunt întotdeauna securizate; așadar, vă rugăm să nu includeți informații despre cardul de credit sau informații sensibile în e-mailurile dvs.

CALIFORNIA PRIVACY NOTICE

This California Privacy Notice ("California Notice") supplements the Monster Energy ("we", "us", "our") Privacy Notice and applies solely to visitors, users, and others who reside in the State of California ("consumers" or "you"). We adopted this California Notice to comply with California privacy laws, including the California Consumer Privacy Act ("CCPA"). Any terms defined in the CCPA and not defined here have the same meaning when used in this California Notice.

Notice of Collection and Use of Personal Information

Categories of Personal Information

Within the last twelve (12) months, we have collected the following categories of Personal Information:

  1. Identifiers, such as real name, alias, postal address, unique personal identifier, online identifier, internet protocol address, email address, account name, or other similar identifiers.
  2. Personal information categories listed in the California Customer Records statute (Cal. Civ. Code 1798.80(e)), such as name, postal address, phone number, and credit or debit card number.
  3. Characteristics of protected classifications under California or federal law, such as gender.
  4. Commercial information, including records of personal property, products or services purchased, obtained, or considered, or other purchasing or consuming histories or tendencies.
  5. Internet or other electronic network activity information, including, but not limited to, browsing history, search history, and information regarding a consumer’s interaction with an internet website, application, or advertisement.
  6. Geolocation data.
  7. Audio, electronic, visual, thermal, olfactory, or similar information, such as profile picture or CCTV images.

We will not collect additional categories of Personal Information other than those categories listed above. If we intend to collect additional categories of Personal Information, we will provide you with a new notice at or before the time of collection.

Use of Personal Information

We may use Personal Information for the business and commercial purposes below:

  • To provide the Services, to fulfill or perform under a contract, to fulfill or communicate relating to your purchase or redemption, provide customer service, or take steps linked to a contract
  • To respond to your inquiries and fulfill your requests, such as to send you non-marketing communications such as newsletters.
  • To monitor use of our websites and online Services, and using your information to help us monitor, improve and protect our products, the Services and websites, both online and offline.
  • To send administrative information to you, for example, information regarding the Services and changes to our terms, conditions, and policies.
  • To send you direct marketing in relation to our relevant products and Services, or other products and services provided by us and our affiliates.
  • To offer you information that is relevant to you and to personalize your experience on the Services by presenting content, products and offers tailored to you. For example, we may display content or send you messages about events in your area, promotions, or new products that we believe may interest you based on your Personal Information, social media account profile and activity, demographic information, physical location, and activity on our Services.
  • To allow you to participate in sweepstakes, contests and similar promotions and managing such sweepstakes, contests and promotions. Some of these activities have additional rules, which can contain additional information about how we use and disclose your Personal Information, so we suggest that you read those additional rules carefully.
  • For our business purposes, such as data analysis, audits, fraud monitoring and prevention, developing new products, enhancing, improving or modifying our Services, identifying usage trends, determining the effectiveness of our promotional campaigns and operating and expanding our business activities.
  • As required by law, including, in compliance with legal obligations (a) under applicable law, including laws outside your country of residence; (b) to comply with legal process; (c) to respond to requests from public and government authorities including public and government authorities outside your country of residence; (d) to enforce our terms and conditions; (e) to protect our operations or those of any of our affiliates; (f) to protect our rights, privacy, safety or property, and/or that of our affiliates, you or others; and (g) to allow us to pursue available remedies or limit the damages that we may sustain.

We will not use the Personal Information we collected for material different, unrelated, or incompatible purposes without providing you with notice.

Sources of Personal Information

We collect Personal Information as described in the Privacy Notice. Broadly, the collection of Personal Information is from the following sources:

  • From You: We can receive your Personal Information through the Services, e.g. when you sign up for a newsletter, create an account or make a purchase; offline, such as when you visit a store selling our products, attend a trade show, attend an event we sponsor, place an order over the phone or contact customer service; or when you provide information through the App.
  • From Affiliates: We can receive your Personal Information from our affiliates, such as when you participate in sweepstakes, contests and similar promotions.
  • From Service Providers: We can receive your Personal Information from our service providers who provide website hosting, data analysis, payment processing, order fulfillment, information technology and related infrastructure provision, customer service, email delivery, credit card processing and auditing services, and other similar services.
  • From Operating Systems and Platforms: Certain information is collected by most browsers or automatically through your device.
  • From Third Parties: We and our technology providers automatically collect certain information through the use of cookies, pixels, and tracking technologies, such as browser type, time spent on the Services, pages visited, language preferences, actions you take using the Services, measures of marketing campaigns (such as usage and response rates), and other traffic data.

We also receive your Personal Information from other sources, such as public databases; joint marketing partners; social media platforms; from people with whom you are friends or otherwise connected on social media platforms, as well as from other third parties. For example, if you elect to connect your social media account to your Services account, certain Personal Information from your social media account will be shared with us, which can include Personal Information that is part of your profile or your friends’ profiles.

For more information about the sources of Personal Information, please see the sections captioned “How We Collect Provided Personal Information” and “How We Collect Automatically-Collected Personal Information” in the Privacy Notice.

Sharing of Personal Information

Within the last twelve (12) months, we have shared the following categories of Personal Information for a business purpose with the following categories of third parties:

  • Category 1 : Affiliates and Advertising Networks
  • Category 2 : Affiliates
  • Category 3 : Affiliates
  • Category 4 : Affiliates
  • Category 5 : Affiliates and Advertising Networks
  • Category 6 : Affiliates
  • Category 7 : Affiliates

For more information about how we share Personal Information, please see the section captioned “How Personal Information Can Be Disclosed” in the Privacy Notice.

Your California Privacy Rights

California’s "Shine the Light" law, permits our users who are California residents to request and obtain from us a list of what personal information (if any) we disclosed to third parties for their own direct marketing purposes in the previous calendar year and the names and addresses of those third parties. Requests may be made only once per year per person, must be sent to [email protected] , and are free of charge. However, we do not disclose personal information protected under the "Shine the Light" law to third parties for their own direct marketing purposes.

In addition, if you are a resident of California, under 18 and a registered user of the Services, you may ask us to remove content or information that you have posted to the Services by writing to by email at [email protected] or write to us by using the contact details set out in the "Contacting Us" section at the end of this California Notice.

Please note that your request does not ensure complete or comprehensive removal of the content or information, as, for example, some of your content may have been reposted by another user.

The CCPA provides California residents with the following rights:

  1. Right to Know: You have the right to request that we disclose certain information to you about the Personal Information we collected, used, disclosed, and sold about you in the past 12 months. This includes a request to know any or all of the following:
    • The categories of Personal Information collected about you;
    • The categories of sources from which we collected your Personal Information;
    • The categories of Personal Information that we have sold or disclosed about you for a business purpose;
    • The categories of third parties to whom your Personal Information was disclosed for a business purpose;
    • Our business or commercial purpose for collecting or selling your Personal Information; and
    • The specific pieces of Personal Information we have collected about you.
  2. Data Portability: You have the right to request a copy of Personal Information we hold about you.
  3. Right to Deletion: You have the right to request that we delete the Personal Information we collected from you and maintained, subject to certain exceptions. Please note that if you request deletion of your Personal Information, we may deny your request or may retain certain elements of your Personal Information if it is necessary for us or our service providers to:
    • Complete the transaction for which the Personal Information was collected, provide a good or service requested by you, or reasonably anticipated within the context of our ongoing business relationship with you, or otherwise perform a contract between our business and you.
    • Detect security incidents, protect against malicious, deceptive, fraudulent, or illegal activity; or prosecute those responsible for that activity.
    • Debug to identify and repair errors that impair existing intended functionality.
    • Exercise free speech, ensure the right of another consumer to exercise his or her right of free speech, or exercise another right provided for by law.
    • Comply with the California Electronic Communications Privacy Act pursuant to Chapter 3.6 (commencing with Section 1546) of Title 12 of Part 2 of the Penal Code.
    • Engage in public or peer-reviewed scientific, historical, or statistical research in the public interest that adheres to all other applicable ethics and privacy laws, when the deletion of the information is likely to render impossible or seriously impair the achievement of such research, if you have provided informed consent.
    • To enable solely internal uses that are reasonably aligned with your expectations based on your relationship with us.
    • Comply with a legal obligation.
    • Otherwise use the Personal Information, internally, in a lawful manner that is compatible with the context in which you provided the information.
  4. Right to Opt-In to Financial Incentives: You have the right to opt-in to financial incentives. You also have the right to opt-out at any time. However, we currently do not offer any financial incentives.
  5. Right to Opt-Out/In: You have the right to opt-out of the sale of your Personal Information. You also have the right to opt-in to the sale of Personal Information. Please see the section captioned “Notice of Right to Opt-Out” below for more information about your opt-out/in rights.
  6. Right to Non-Discrimination: You have the right not to receive discriminatory treatment by us for the exercise of your CCPA privacy rights. Unless permitted by the CCPA, we will not:
    • Deny you goods or services.
    • Charge you different prices or rates for goods or services, including through granting discounts or other benefits, or imposing penalties.
    • Provide you a different level or quality of goods or services.
    • Suggest that you my receive a different price or rate for goods or services or a different level or quality of goods or services.

Some of our Services, however, may require your Personal Information. If you choose not to provide your Personal Information that is necessary to provide any aspect of our Services, you may not be able to use those Services.

Submitting a Verified Consumer Request

To exercise your Right to Know, Data Portability, and Right to Delete, you must provide us with sufficient information to allow us to verify your identity, and describe your request with sufficient detail that allows us to properly understand, evaluate, and respond to it. Once we receive the information you provide to us, we will review it and determine if more information is necessary to verify your identity as required by law, and we may request additional information in order to do so.

To exercise your CCPA privacy rights described above, please submit a verifiable request to us by:

  • Calling us at 1-800-426-7367.
  • Emailing us at [email protected] .
  • Writing to us by using the contact details set out at the bottom of this California Notice.

Only you, or a person authorized by you to act on your behalf, may make a verifiable consumer request related to your Personal Information.

You may only make a verifiable consumer request for Right to Know or Data Portability twice within a 12-month period. The verifiable consumer request must:

  • Provide sufficient information that allows us to reasonably verify you are the person about whom we collected Personal Information or an authorized representative. At a minimum, that information will include name (first and last), email address, phone number, address, and may include additional information.
  • Describe your request with sufficient detail that allows us to properly understand, evaluate, and respond to it.

We may deny your request if we are unable to verify your identity or have reason to believe that the request is fraudulent.

Consumer Request by an Authorized Agent

If any authorized agent submits a consumer request on your behalf, in order to confirm that person or entity’s authority to act on your behalf and verify the authorized agent’s identity, we require at a minimum an email be sent to [email protected], and all of the below items; in addition based on the nature of the request and information, we may require additional information:

  • To verify your authorization to request on behalf of a California resident, provide one or more of the following: (1) California Secretary of State authorization, (2) written permission from the California resident, or (3) power of attorney.
  • Sufficient evidence of your identity.
  • To verify the identity of the California resident for whom the request is being made, provide the information set forth above for verification of the consumer request.

We cannot respond to your request or provide you with Personal Information if we cannot verify your identity or authority to make the request and confirm the Personal Information relates to you. Making a verifiable consumer request does not require to create an account with us. We will only use Personal Information provided in a verifiable consumer request to verify the request’s identity or authority to make the request.

We will acknowledge receipt of the request within ten (10) business days of its receipt. We will respond to a verifiable consumer request within forty-five (45) days of its receipt. If we require more time (up to 90 days), we will inform you of the reason and extension period in writing. Any disclosures we provide will only cover the 12-month period preceding the receipt of the verifiable consumer request. The response we provide will also explain the reasons we cannot comply with a request, if applicable. For Data Portability requests, we will provide the responsive information in a portable and, to the extent technically feasible, in a readily useable format that allows you to transmit the information to another entity without hindrance.

We do not charge a fee to process or respond to your verifiable consumer request unless it is excessive, repetitive, or manifestly unfounded. If we determine that the request warrants a fee, we will tell you why we made that decision and provide you with a cost estimate before completing your request.

Sale of Personal Information

We never monetize your Personal Information or sell it to third parties for money. However, the CCPA defines "sale" broadly, and that definition could include information that we have shared with our service providers and certain technology providers. In the past twelve (12) months, we have "sold" (as defined under the CCPA) the following categories of Personal Information to the following categories of third parties:

  • Category 1: Advertising Networks
  • Category 5: Advertising Networks

We "sold" the Personal Information for the purposes described in this California Notice and the Privacy Notice.

We do not and will not knowingly sell the Personal Information of minors under the age of 16 without affirmative authorization.

Notice of Right to Opt-Out

Please see our “Notice of Right to Opt-Out” on our “Do Not Sell My Personal Information” page for more information about your opt-out rights.

Do Not Track

We use analytics systems and providers and participate in ad networks that process Personal Information about your online activities over time and across third-party websites or online services, and these systems and providers may provide some of this information to us. We do not currently process or comply with any web browser’s "do not track" signal or similar mechanisms.

Note, however, that you may find information about how to opt-out of Google Analytics and DoubleClick online behavioral advertising, and/or block or reject certain tracking technologies in our Cookies Policy.

UPDATES TO THIS CALIFORNIA NOTICE

We may change this California Notice. Please take a look at the "Last Updated" legend at the top of the Privacy Notice to see when this California Notice was last revised. Any changes to this California Notice will become effective when we post the revised California Notice on the Services. Your use of the Services following these changes means that you accept the revised California Notice.

CONTACTING US

If you have any questions or concerns about this California Notice and/or how we process Personal Information, you can contact us at:

Monster Energy Company
FAO: Privacy
Legal Department
1 Monster Way
Corona, CA 92879 USA

You can also contact us by email at the following address: [email protected].

Please note that email communications are not always secure; so please do not include credit card information or sensitive information in your emails to us.

For more information about how users with disabilities can access this California Notice in an alternative format, please contact us at [email protected].