Të ushqyerit
//

Pas Putrës

Përbërësit e pijes Monster Energy

Për shkak se pijet energjike janë një kategoria më e re e pijeve, disa njerëz mund të mos i kuptojnë përbërësit e tyre, gjë që çon në keqkuptime rreth pijeve energjike. Individët e painformuar mund të kenë mendimin se pijet energjike janë "të ngarkuara me kafeinë dhe sheqer". Të gjitha produktet Monster Energy janë të formuluara me sigurinë ushqimore si prioritet kryesor. Gjatë 18 viteve të fundit, mbi 22 miliardë kanaçe me pije Monster Energy janë konsumuar në mënyrë të sigurtë në mbarë botën. Informacioni i mëposhtëm do t'ju ndihmojë të kuptoni disa nga përbërësit e pijes Monster Energy dhe se si ato mund të funksionojnë në trup.

Kafeina

Kafeina është konsumuar në mënyrë të sigurt për qindra vjet, në qindra vende nga miliarda njerëz.

Kafeina është një nga përbërësit më të studiuar në furnizimin me ushqime. Truri prodhon kimikate që ndikojnë në trup. Një nga këto kimikate na ngadalëson dhe ndihmon në relaksimin e trupit. Kafeina bllokon disa nga këto kimikate duke filluar nga ngadalësimi i trurit tuaj dhe studimet tregojnë se kafeina mund të çojë në rritjen e qëndrueshmërisë fizike, vigjilencës, rritjes së fokusit dhe përmirësimit të kohës së reagimit.

Taurinë

Taurina gjendet natyrshëm në trupin e njeriut dhe është një përbërës në formulën e bebeve.

Taurina është thelbësore për funksionin e muskujve skeletorë dhe mund të rrisë qëndrueshmërinë fizike. Taurina gjithashtu ndihmon në mbrojtjen e zemrës nga mbisforcimi duke rregulluar kalciumin. Taurina nuk është një stimulues! Në Japoni, Taurina u jepet pacientëve pas operacionit në zemër për të ndihmuar në rikuperimin dhe përshkruhet për shumë pacientë me shqetësime për shëndetin e zemrës.

Inositol

Inositoli gjendet në shumë fruta, fasule, drithëra dhe arra.

Gjithashtu prodhohet në trup. Inositoli ndihmon në përpunimin efikas të lëndëve ushqyese dhe në shndërrimin e tyre në energji.

Vitamina B

Vitaminat B ndihmojnë trupin të prodhojë energji nga ushqimi dhe gjenden në ushqime natyrale si mishi, vezët, peshku, produktet e qumështit dhe zarzavatet me gjethe.

Vitaminat B ndihmojnë trupin të prodhojë energji nga ushqimi dhe gjenden në ushqime natyrale si mishi, vezët, peshku, produktet e qumështit dhe zarzavatet me gjethe.

L-Carnitine

L-Carnitine është një përbërës i rëndësishëm që gjendet natyrshëm në trup, si dhe në shumë formula për foshnjat.

Ai luan një rol në prodhimin e energjisë duke transportuar acidet yndyrore në qeliza.